Komplex könyvelés: döntéstámogató könyvelési szolgáltatások

könyvelő

Úgy gondolom, hogy Nekünk könyvelőknek és adószakembereknek, egy nagyon fontos dolgunk van, hogy a vállalkozóinkat, próbáljuk meg segíteni abban, hogy helyesen tudják a vállalkozásuk pénzügyeit irányítani. További részletek a Bilanzdual Könyvelés weblapján. Ennik egyik fontos feltétele, hogy ismerjük a hatályos törvényi előírásokat és annak minden részével tájékoztassuk a vállalkozót, hogyan tudja azt a legoptimálisabban alkalmazni a gyakorlati életben, azaz a vállalkozásában.
Fontos dolog, hogy minden olyan szabályzatokat elkészítsünk, hogy az adóhatóság nem tudjon szankciónálni bennünket. Helyes lenne, hogy a vállalkozó valóban vezetné az un. napi pénzkezelési szabályzatát, mivel akkor azonnal látja, hogy van- e lehetősége a készpénz számláit kiegyenlíteni, tehát van rá fedezet.

Én próbálom a vállalkozóimat rávenni arra, hogy amit csak lehet ne készpénzzel egyenlítsen ki, mivel akkor még csak véletlenül sem keletkezhet fedezetlenül számla kiegyenlítés, aminek egyik következménye az útólagos készpénz betétele.(tagi vagy töke betét).

Ezzel le tudjuk korlátozni, hogy a házi készpénz állományunkat is irányítani tudjuk és nem okozhat próblémát, amivel talán mulasztást követünk el,azaz eltérünk a pénzkezelési szabályzatunk előírásainak.

A bankkártyával való fizetés, vagy arról való felvétellel történő kiegyenlítés is segít bennünket abban, hogy utólagos pénz betételére lenne szükséges. Beruházások esetében érdemes különféle jó konstrukciójú hitelek felvétele, mert ezzel legálisan fedezetet bíztosítunk, minden kiadásunkra.

A könyvelő kollégáknak ajánlom, hogy un. adórevizor cetrikusan könyveljenek, mivel ezzel elérhetik, hogy a vállalkozók a legoptimálisan adózzanak. Ennek alaptézise,hogy ” amit a törvény nem tilt az szabad”. Ennek, természetesen alapfeltétele, hogy nagyon jól ismerjük a törvényi előírásokat, hogy az alapján tudjuk, hogy mi az amit nem tilt, tehát szabad.