Vegán ajándék tippek: 7 stílusos vegán karóra

vegánbarát órák

Praktikus ünnepi vagy születésnapi ajándék szokott lenni a karóra, már aki szereti a karórákat. Egy vegánt viszont eltántoríthat pár tényező egy mindennapi karóra viselésétől.

A statisztikák szerint az óragyártó cégek évente 2 millió macskát és kutyát ölnek meg azért, hogy a karóraszíjakat gyártsanak.

A piacvezető óragyártó cégek, ma már egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy 100%-os vegán termékeket dobjanak piacra, nem használnak bőrt, egzotikus bőrt sem más állati eredetű anyagot a készülékek előállításához.

Vannak óragyártó cégek akik még túllépnek ezen jótékonyságon is, és arra is figyelnek, hogy fair-trade készüléket állítsanak elő.

A legkíméletesebb óragyártók közül ajánljuk az alábbi 7 gyártó karóráját, mint kitűnő vegán ajándékot.

1. Az Aubry „Petite Vegan Leather” karórája vegán bőrből készül, aranyozott tokba ágyazva. A cég többféle vegán bőrszíjat gyárt, így azokat cserélni is lehet.

Aubry

2. A Baume „Natural Cork” karórája, minimalista szemléletű, fenntartható, környezetbarát parafaóra. A Baume minden óraszíjára jellemző, hogy természetes, nem állati eredetű vagy újrahasznosított anyagból készül.

3. A Fjordson „Blue & White Nato” karóráját a skandináv természet minimalista dizájnt követi és a skandináv kultúra ihlette.

Blue&WhiteNato

4. A Votch fair-trade keretek között készült „Gold & White Mesh Classic” karórája, annak köszönheti „születését”, hogy a cég alapítója komoly bőrproblémákkal küzdött, ezért úgy döntött, hogy semmilyen fájdalmat nem akar az állatoknak okozni és a karóra dizájn előállításában elsődleges célul tűzte ki a vegán karórák gyártását.

Votch

5. A Hurtig Lane „Amalfi Petite” karórája egy nagyon elegáns, finom és kegyetlenség mentes karóra, amely nyolc különböző színben vásárolható.

Hurtig Lane

6. Az Olivia Burton „Woodland Bunny” karórái közül nem minden vegánbarát termék, például az óraszámlap kivitelezésében, de termékei között találunk, igen elegáns vegán karórákat is.

Woodland Bunny

7. A Canisberg „Sue” elnevezésű karórája szantálfából készült  minimalista, elegáns óra, amelybe a cég szlogenje szerint a sportos elegancia és a kalandvágy keveredik.

Canisberg_Sue