Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra? Olvasd el tippjeinket, így biztos lesz a siker!

állásinterjú

Amikor készen állsz arra, hogy megméresd magad egy állásinterjún, felvetődhet benned, hogy milyen öltözékben jelenj meg. Különösen nyáron, kánikulában kell nagyon óvatosan nyúlni a gardróbban levő ruháinkhoz.

Mivel megjelenésünk sokat elárul rólunk, ezért az interjún különösen fontos, hogy kedvező benyomást keltsünk. Nyáron különösen nehéz dolgunk van, mivel a hőség miatt igyekszünk csökkenteni a ruhadarabok számát, de ennek ellenére a vállakat sose hagyjuk szabadon. Ügyeljünk arra, hogy ne látsszon ki a fehérnemű pántja, ezenkívül győződjünk meg arról, hogy nem áttetsző-e a textília.

Általánosságban a hölgyek részére kosztűm ajánlott az állásinterjúra, egy szolid blúzzal. Sajnos a miniszoknya nem nyerő, továbbá harisnya viselése is javasolt.

Még nyáron is zárt cipő, körömcipő ajánlott, a papucsokat, szandálokat célszerű mellőzni.

állásinterjú

Az apró részletekről sem szabad megfeledkezni, mivel az összbenyomásnak az első találkozáskor sokkal nagyobb a jelentősége, mint gondolnánk. Ezért a szakérők a következőket tanácsolják:

  • Szolid smink, egy-két szolid ékszer, egyéniségedhez passzoló kifinomult karóra, a túl feltűnő zörgő karperecekről mondj le.
  • A kézápolás szintén fontos része a megjelenésünknek. Vannak olyan munkahelyek, és munkakörök, ahol a dolgozóknál elvárás, hogy mindig rövid ápolt körmöt viseljenek, és sem a lakkozás, sem a műköröm nem megengedett. Célszerű ezért az interjú előtt felkeresni a műkörmösünket, aki tanácsot tud adni, hogy milyen szolid gél lakkot, vagy francia manikűrt viseljünk ezen az alkalmon.
  • Tetoválással kapcsolatban nem árt tudni, hogy vannak munkaadók, amelyek nem tolerálják a testen látható tetoválásokat. Ezért jó tanács, hogy előtte tanácsos ennek utána érdeklődni, és az interjú idejére célszerű elrejteni akár hosszú ujjú inggel, karórával.