Internetes logisztikai szolgáltatóba invesztált a Euroventures

Kétszázmillió forintot fektetett be a Fürgefutar.hu internetes futárszolgálatba az Euroventures Zrt. – közölte a független kockázati- és magántőke-befektető kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a logisztikai szolgáltató 2010-es alapítása óta évente 75 százalékos növekedést produkált, a tőkebefektetésből pedig fejleszteni és terjeszkedni fog.
A cég alternatív logisztikai megoldást nyújt: honlapján összehasonlítható a különböző – például a GLS, G4S, UPS és TNT – futárszolgálatok szolgáltatásainak ára, illetve igénybe vehető szolgáltatásuk.
A nyilvános adatbázis szerint a Fürgefutár.hu egy év alatt 97,49 millió forintról 157,85 millió forintra növelte nettó árbevételét tavaly, miközben 1,45 millió forintra mérsékelte veszteségét az egy évvel korábbi 7,63 millió forintról.
Az Euroventures Zrt. Közép-Kelet Európa egyik legrégebben működő vezető, független kockázati- és magántőke-befektetője, 1989 óta négy befektetési programot kezel, mintegy 40 alkalommal fektetett be tőzsdén nem jegyzett cégekbe.
A cég 2009 óta kezeli az európai uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az alap ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozásokat finanszíroz tőkével társbefektetők bevonásával. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2015. december 31-ig tart.