XEED SX6000 és WX6000: Két új projektor a Canontól

A Canon bejelentette, hogy az SX6000 és a WX6000 jelzésű modellekkel bővítette a beépíthető XEED projektorok családját. Az új projektorok kiváló fényerőt (6000 ill. 5700 lumen), egy sor válaszható objektívet – így például egy új, Ultra Long Zoom objektívet – és számos olyan funkciót kínálnak, amelyekkel a beépítés és a karbantartás a lehető legegyszerűbbé válik.

Canon WX6000
Canon WX6000

Az új modellek úgy készültek, hogy jól illeszkedjenek a vállalati, kiállítási és oktatási környezetek széles köréhez, ahol állandó telepítésű, nagy fényerejű projektorra van szükség, kiemelkedő képminőséggel és élénk, élethű színekkel. Az SX6000 natív SXGA+ (1400 x 1050 képpontos) felbontást kínál 4:3 képarány mellett, míg a WX6000 WXGA+ (1440 x 900 képpont) felbontású, 16:10-es képaránnyal.

Kiemelkedő képminőség

A Canon XEED SX6000 és WX6000 a Canon egyedi AISYS technológiájának továbbfejlesztett változatát alkalmazza, egy új LCOS kijelzőpanellel. Az AISYS optikai rendszer és az LCOS technológia együttese még jobb fényerőt, képminőséget és még tisztább színeket eredményez. A Canon XEED modelljei „valódi fényerejű színeket” vetítenek, azaz a különböző színek majdnem ugyanazzal az intenzitással jelennek meg, mint a fehér szín.

Mindkét projektor épít a Canon hosszú objektívtervezési tapasztalatára, és – a Canon meglévő objektívcsaládján kívül – kompatibilis lesz az új (2012 negyedik negyedévétől kapható) Ultra Long Zoom objektívvel is. Az új objektív 1,95-szörös zoomot biztosít, így egy szokásos 100”-os (254 cm-es) kép esetén a rendszerintegrátorok 7,6 és 15 méter közötti vetítési távolsággal számolhatnak. Ezen felül lehetőség van akár 88 méteres vetítési távolság kialakítására is, maximálisan 600” (15,24 m) képátlójú képpel. Az objektívet úgy tervezték, hogy a fényerő a lehető legkevésbé csökkenjen még nagyobb vetítési távolságok esetén is. A Canon objektívjei emellett szinte tökéletesen megszüntetik az elmosódásokat, torzításokat és a kromatikus aberrációt, a lehető legjobb képminőséget nyújtva.

Egyszerű üzembe helyezés és karbantartás

Az SX6000 és WX6000 egyszerűen üzembe helyezhető és karbantartható:

·    A távolról irányítható motoros zoom, fókusz és objektívmozgatás (0,5 pixeles pontossággal) azt jelenti, hogy a kijelző a nézőtérről igazítható, ahol a telepítést végző személy a legjobban látja a vetített képet, illetve hogy a projektorok kiválóan használhatók egy- és többprojektoros rendszerekben is, például 3D-s vetítéshez, tornyokban, illesztett rendszerekhez és kupolákhoz.

·    A 360 fokos vetítés azt jelenti, hogy a képek a padlóról, a mennyezetről és a falakról is vetíthetők, a magával ragadó élmény megteremtéséhez. Különösen alkalmas a projektor egyedi felületek készítésére kiállításokon, múzeumokban vagy konferenciaközpontokban.

·    A tesztmintázatok egyszerűen, mindössze egyetlen gombbal elérhetők az SX6000 és a WX6000 távirányítójáról, ezzel is segítve a pontos beállítást, különösen, ahol több eszköz egyidejű használatára kerül sor.

·    Mindkét projektor kompatibilis az új vezetékes távirányítóval is, amely olyan környezetben használható, ahol a készülék kívül esne az infravörös fénnyel lefedhető tartományon, vagy ahol az infravörös technológiát ki kell kapcsolni, hogy védjék a projektorokat az esetleges interferenciától.

Julian Rutland, a Canon Europe vizuális kommunikációs termékekért és megoldásokért felelős igazgatója, így nyilatkozott: „Azáltal, hogy a Canon telepíthető projektorainak XEED családja az SX6000 és WX6000 projektorokkal bővült, a Canon immár képes megoldást kínálni azoknak a rendszerintegrátoroknak és végfelhasználóknak is, akik extra fényerőt igényelnek, illetve olyan projektort, amelyik kiemelkedő teljesítményt nyújt nagy csarnokokban is. Mindezek a funkciók a korábbi XEED modellek sikerére építenek, amelyek az iparágban mostanra páratlan képminőségükről és sokoldalú üzembe helyezhetőségükről ismertek és népszerűek.”

A XEED SX6000 és XEED WX6000 2012 negyedik negyedévétől lesz kapható. Mindkét modell „orvosi” változata (beépített DICOM képmóddal) nem sokkal később lesz elérhető. Az új Ultra Long Zoom objektív negyedik negyedévétől lesz kapható, és kompatibilis lesz a Canon XEED beépíthető modellek teljes választékával.