Vimensio Mobil Weekend: ötletverseny 3D szoftverek tervezésére

Háromdimenziós szoftverek tervezésére hirdetett ötletversenyt a Leonar3Do háromdimenziós rajzolószoftver magyar fejlesztőcsapata. Az alkalmazások ötletgazdáinak csapataikkal együtt a november 22-24. közötti Vimensio Mobil Weekenden kell elkészíteniük oktatást segítő 3D-s alkalmazásaikat.

Vimensio Mobil Weekend - 2012. november 22-24.
Vimensio Mobil Weekend – 2012. november 22-24.

A versenyre jelentkezőknek nem szükséges programozói tudással rendelkezniük, mert a Leonar3Do-technológiát használó Vimensio oktatási szoftvert – amellyel a versenyzőknek a rendezvény helyszínen el kell készíteniük alkalmazásaikat – úgy fejlesztették ki, hogy többéves programozói tapasztalat és tudás nélkül is, gyakorlatilag bárki képes legyen vele tanulni, tervezni, vagy akár oktatási tartalmakat is létrehozni – tájékoztatta az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-t.

A jelentkezők feladata olyan oktatóprogramok fejlesztése és elkészítése, amelyeket később egyetemeken és főiskolákon demonstrációs céllal lehet használni. Ilyen lehet például a történelemtanítás során felhasználható, különböző történelmi csatákat rekonstruáló háromdimenziós program, vagy akár egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével különböző fizikai szimulációk során tanulhatnak meg mozdulatokat a sportolók.

A pályázatra elsősorban felsőoktatási intézmények hallgatóit várják, akiknek a megmérettetés során lehetőségük nyílik arra, hogy ötleteiket beépíthessék a 2013 januárjában forgalomba kerülő szoftver fejlesztésébe.

Akinek nincsen eredeti ötlete, de szeretne részt venni az eseményen, jelentkezhet csapattagnak is; közülük a szervezők állítják össze azokat a csoportokat, amelyeket egy-egy ötletgazda mellé rendelnek majd segítőként. Csapattagnak főként grafikusokat, programozókat vagy marketing szakos hallgatókat várnak.

Az eseményen szakavatott mentorok segítik a versenyzőket az alkotásban, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A nyertes csapat 500 ezer forintot kap, a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzők pedig számos különdíjat nyerhetnek.

A harmadik Mobil Weekendnek a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola ad otthont. A rendezvény három napja alatt számos előadást is meghallgathatnak a résztvevők a háromdimenziós technológiát érintő témákban.

A versenyre jelentkezni és a szabályokról tájékozódni a verseny honlapján (www.mobilweekend.hu), valamint Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/MobilWeekend?fref=ts) lehet.

forrás MTI