Új Lenovo megoldás a a PC bekapcsolási idejének drasztikus csökkentésére

A Lenovo a Windows 7-re szánt Enhanced Experience 3-mal (EE3) újabb erőfeszítését tett a rendszerfelállási idő minimalizálásáért. Az EE3 exkluzív tanúsítvány harmadik verziója csak a Lenovo Think és Idea-márkájú gépein elérhető, és legfőbb jellemzője a kiemelkedő Windows elindítási teljesítmény és egyéb optimalizációs tulajdonság. A Lenovo EE3 2012 áprilisától érhető el a Lenovo termékein.

A rendszerfelállási időt szinte felére csökkenti

Azok a felhasználók, akiknek tradicionális forgó merevlemezzel rendelkező Lenovo számítógépük (HDD) van, 40 százalékkal gyorsabban beüzemelhetik gépüket, mint más átlagos Windows 7 PC tulajdonosok, köszönhetően a Lenovo RapidBoot technológiájának, amely minden EE3 tanúsítvánnyal ellátott Lenovo gépen megtalálható.

Az EE3 hitelesítéssel rendelkező Levono gépek átlag 24 másodperc alatt kapcsolnak be, míg más Windows 7 operációs rendszerrel futó PC-k rendszerfelállási ideje átlagosan 41 másodperc.

A vásárlók a speciális Enhanced Experience 3 for Windows 7 tanúsítvánnyal ellátott matricákról ismerik fel az EE3-mal rendelkező Lenovo PC-ket, az online ügyfelek pedig keressék az Enhanced Experience 3 for Windows 7 logót a tanúsítvánnyal rendelkező termékek mellett. Az EE3 tanúsítvánnyal ellátott termékek teljes listáját megtalálhatják a www.lenovo.com/ee3 oldalon. Egyes Lenovo IdeaPad, ThinkPad és ThinkPad Edge laptopok BootShield-del felszerelve is érkeznek, ami lehetővé teszi, hogy a gép hosszú távú használata után is megmaradjon a gyors bekapcsolási idő.

A most érkező IdeaPad U310 és U410 Ultrabookok™ is azok között a Lenovo gépek között vannak, amelyek az EE3 ultra-gyors teljesítményének köszönhetően hamar bootolnak, valamint a rendszer hamar feláll az alvó funkcióból is. A Lenovo EE3 tanúsítvánnyal ellátott termékei között szerepel majd számos más, stílusos és megfizethető áru gép is az Idea és Think termékcsaládból. Az Ultrabookok™ a legjobb tabletek és laptopok házasításából születtek, hogy egy teljesen új számítógépes élményt nyújthassanak: szuper vékony és könnyű dizájn, hosszú akkumulátor idő és lendületes teljesítmény.

“Az idő drága, és amikor az Ön laptopjáról van szó, mi tudjuk, hogy minden másodperc számít, így azt szeretnénk, hogy minél jobban rövidüljön a PC ki-és bekapcsolás árának idejét.” – mondta Mark Cohen, kiváló mérnök és egyben a Lenovo alelnöke. „Mivel fogyasztói és üzleti gépeinket is elérhetővé tettük az EE3 optimalizációkat, a gyors rendszerfelállásnak köszönhetően ügyfeleinknek kevesebbet kell majd várniuk, és több idő tölthetnek azzal, amit igazán tenni szeretnének a számítógépükkel.”

“Az emberek azt szeretnék, ha a gépük mindig készen állna a használatra, amikor kell, és erre az igényre válaszolva a Lenovo RapidBoot technológia szemmel látható különbséget nyújt a teljesítményben.” mondta Nick Parker, a Microsoft Corp OEM marketing alelnöke. “Enhanced Experience 3 for Windows 7 jól példázza, hogy a Lenovoval közös együttműködésünk a hardware és software területén, miként vezet csodálatos eredményekhez, melyek örömet szereznek a fogyasztóknak.”

Felvillanyozó hang és videó

Az Idea-márkájú számítógépek3 számos továbbfejlesztett digitális hang funkcióval érkeznek. Amíg a beépített számítógép hangszórók általában méretükben és az őket körülölelő burkolatuk miatt korlátozottak, addig a Lenovo által fejlesztett chamber hangszóró dizájn jobb frekvenciamenetet generál, mint más átlagos ovális alakú hangszórók. A speciális gumi anyagú rezgés izolátorok megakadályozzák a nem kívánt alacsony frekvenciájú vibrálást. Ezek az egyszerű kialakítású audio alkatrészek, kombinálva a térhatású hangtámogatással és a Dolby® audio tanúsítvánnyal még magasabb hangminőséget biztosítanak. Nem is beszélve a 720p HD web kamera3 által nyújtott kristálytiszta felbontásról, az élénk színekről és az éles, tiszta képű videó beszélgetésekről.

Megerősített biztonság

Az EE3-mal rendelkező Think-márkájú számítógépek3 olyan erős biztonsági funkciókkal érkeznek, mint az ön-titkosító merevlemez, ami megvédi a gépen lévő adatokat a gép elvesztése vagy ellopása esetén; hardware jelszó menedzser; ujjlenyomat olvasó, ami a gép bekapcsolásakor, vagy bejelentkezéskor használható; USB blokkoló, ami blokkolhat minden USB-t, amit csatlakoztatni szeretnének a számítógéphez az USB típusa alapján; és egy BIOS Port Lock. Ezen kívül az olyan funkciók, mint a kiváló fény-adaptív web kamerák; fejlett zajszűrésű mikrofonok és optimalizált software kiemelkedő minőségű videó konferencia lebonyolítását teszik lehetővé.