Új Dell Precision munkaállomások: T7600, T5600, T3600 és T1650

A Dell az új T7600, T5600, T3600 és T1650 modellekkel frissítette a Dell Precision toronykivitelű munkaállomások termékcsaládját. A Dell Precision vállalati szintű megoldások azoknak a tervező és kreatív szakembereknek készülnek, akik aktívan kihasználják a számítógépek grafikus és számítási teljesítményét.

Dell Precision T7600
Dell Precision T7600

A Dell Precision munkaállomásokat már régóta használják a számítógéppel támogatott tervezési, illetve gyártástervezési folyamatokhoz, szeizmikus és földtani kutatásokhoz, 3D modellezéshez, valamint a tervezési és filmgyártási iparban.

Az új Dell Precision toronykivitelű munkaállomások technológiai újításai:

·    Egyedi tervezésű ház megújult belső elrendezéssel, valamint a kulcsfontosságú elemek egyszerű elérésével.
·    Új Intel® mikroarchitektúra és nyolcmagos processzor a többszálas alkalmazásokhoz.
·    Akár 512 GB4 négycsatornás memória a nagy adatkészletek memóriában való futtatásához.
·    Reliable Memory Technology (RMT), megbízható RAM-technológia, amely gyakorlatilag minden memóriahibát kiküszöböl.
·    Új NVIDIA Maximus technológia, amely lehetővé teszi az egyidejű megjelenítést, valamint a renderelést vagy szimulálást.
·    Harmadik generációs PCIe I/O támogatás a jobb vizuális teljesítményért, következő generációs grafikával.
·    Intel vPro™ technológia, zárolható portok és a Trusted Platform Module (TPM), amely biztonságos, hálózatalapú ügyfélkiszolgálást biztosít.

Az új Dell Precision termékcsalád

Dell Precision T7600 – A Dell leghatékonyabb és kiválóan bővíthető, a lehető legjobb számítási és megjelenítési teljesítményre tervezett munkaállomása, amely tökéletes választás videók és animációk készítéséhez, mérnöki és szimulációs feladatok elvégzéséhez, valamint nagyméretű adatkészletek pénzügyi és tudományos elemzéséhez. Fejlett architektúrájának köszönhetően a T7600 modell a legnagyobb teljesítményt nyújtó processzorválasztékot, tápegységet és grafikus hatékonyságot kínáló, kétaljzatos munkaállomások közé tartozik. A modell akár két Intel® Xeon® E5-2687W 150 wattos processzort kínál összesen 16 maggal, egy 1300 wattos, 90 százalékos hatásfokú tápegységet, és akár 600 wattos grafikus teljesítményt. Továbbá legfeljebb négy x16 bővítési lehetőséget grafikus kártyák számára, amelyek egy felső kategóriás NVIDIA Quadro 6000 professzionális grafikus kártya és két NVIDIA Tesla C2075 processzor számára képesek tápellátást biztosítani egyszerre.

Dell Precision T5600 – A modellt olyan, korlátozott méretű szabad területtel rendelkező környezetek számára tervezték, ahol jelentős számítási kapacitásra van szükség. A hatékony és megbízható, kétaljzatos Dell munkaállomás bonyolult 3D modellezési feladatokhoz, filmes és videotartalmak létrehozásához, valamint összetett mérnöki és elemzési munkák elvégzéséhez készült. A modell akár két Intel® Xeon® processzort tartalmazhat, amelyek egyenként nyolc processzormagot támogatnak. Emellett 128 GB4 négycsatornás ECC memóriával, választható 635 wattos vagy 825 wattos tápegységgel, akár két NVIDIA Quadro 5000, felső kategóriás professzionális grafikus kártyával, valamint NVIDIA Tesla C2075 processzorral rendelkezik.

Dell Precision T3600 – A közepes méretű munkaállomások munkaterheléséhez tervezett egyaljzatos modell tökéletes egyensúlyt teremt a teljesítmény, valamint a legelterjedtebb 3D, számítógéppel támogatott tervezési (CAD), számítógéppel támogatott gyártási (CAM) és digitális tartalmakat előállító alkalmazásokhoz való méretezhetőség között. A Precision T3600 az E5-1600 vagy E5-2600 családba tartozó Intel Xeon processzort, két választható tápegységet, legfeljebb 64 GB4 1600 MHz-es ECC vagy nem ECC memóriát, egy NVIDIA Quadro 6000 vagy két NVIDIA Quadro 5000 professzionális grafikus kártyát, valamint egy NVIDIA Tesla C2075 processzort tartalmaz.

Dell Precision T1650 – A professzionális alkalmazásokhoz készült belépő szintű, toronykivitelű Dell munkaállomás tanúsított teljesítményt nyújt azoknak a szakembereknek, akik 2D és alapszintű 3D modelleket használnak, képszerkesztéssel és webfejlesztéssel foglalkoznak vagy CAD-rajzokat készítenek. A T1650 következő generációs Intel Xeon processzorokkal, akár 75 W grafikus teljesítménnyel, valamint új ISV- és grafikus tanúsítványokkal rendelkezik.

A Dell Precision munkaállomások továbbra is vezető termékek a hatékonyság és az alacsony birtoklási költség tekintetében. A Dell Precision T3600, T5600 és T7600 munkaállomások mindegyike EPEAT® tanúsítvánnyal rendelkezik, és ENERGY STAR® 5.2 konfigurációt kínál – beleértve a 80 PLUS® Gold tápegységet is – elősegítve ezzel a környezetre gyakorolt hatás, valamint az üzemeltetéshez szükséges energia költségének csökkentését.

A Dell Precision T7600, Т5600, Т3600 és T1650 modellek 2012 júliusától érhetők el Magyarországon.