Twitter-fiókot kapott a pápa karácsonyra

Bemutatták XVI. Benedek Twitter-fiókját a Vatikánban. Az egyházfő nevével jelzett mikroblog december 12-én indul nyolc nyelven, közöttük arabul is.

A pápai Twitter-fiók neve @Pontifex lett  – jelentette be a Vatikán.

Az egyházfőt jelző latin kifejezéssel kereshetők a Twitter-hálózatán XVI. Benedek 140 karakteres üzenetei.

A mikroblog december 12-én indul, a jövő heti általános audiencia alatt és kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak – hangzott el a vatikáni sajtótájékoztatón.

A pápai Twitter nyolc nyelven indul, olaszul, angolul, franciául, spanyolul, portugálul, németül, lengyelül és arabul (@Pontifex_it, @Pontifex _en, @Pontifex_fr stb.).

A pápának ezen kívül a hitet érintő kérdéseket is fel lehet tenni az #askpontifex hastaggal.

Az egyházfő senki más Twitterét nem fogja követni, őt annál többen: a még nem működő @Pontifex fiókra máris megkezdődött a jelentkezés az egész világból. Az első óra alatt 12 ezren klikkeltek rá.

A Vatikán azt is elárulta, hogy XVI. Benedek nem személyesen Twitterezik, mivel a 85 éves pápa ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.

A Vatikán által kiadott közlemény szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek “alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is, a mai emberek problémáinak és reményeinek meghallgatásával és megértésével”.

forrás MTI