Sharp AQUOS LED TV: A világ legnagyobb LED televíziója

A 90 colos AQUOS LED TV bemutatásával a Sharp tovább növelte kínálatát a nagyképernyős televíziók szegmensében. Tekintélyt parancsoló 1,2 méteres magasságával és 2 méteres szélességével a 90 colos AQUOS a világ legnagyobb LED televíziója. Képminősége ugyanolyan lenyűgöző mint mérete, pengeéles képet produkál 1080p-s full HD felbontás mellett. Elég mindössze 3,5 méter távolságra ülnie a készüléktől, hogy élvezhesse, ahogy a színek kirobbannak a kijelzőről, miközben soha nem látott részletek válnak észrevehetővé. A sportközvetítések és az akciójelenetek valódi méretükben jelennek meg.


A televízió dizájnja modern és stílusos, egy vékony, alumíniumból készült keret veszi körbe a kijelzőt. Lenyűgöző méretével, a legmodernebb technológiával és gyönyörű formatervével tökéletesen illik azon fogyasztók nappalijába akik igazán nagy tévét szeretnének otthonukba. Méretei ellenére a modell vékony és könnyű. Mindössze 64 kilogrammos (állvány nélküli) súlyával és kevesebb, mint 12 centiméteres vastagságával könnyen felfüggeszthető a falra. A közvetlen LED-háttérvilágítás olyan energiahatékonnyá teszi a készüléket, hogy a cél az európai besorolás szerinti A+ energiaosztály követelményeinek való megfelelés.

„Az új 90 colos AQUOS LED televíziónk olyan képméretet, képminőséget és és funkcionalitást kínál, amit egyetlen eddigi LED televízió sem képes, amivel a fogyasztók találkozhattak,” nyilatkozta Alberico Lissoni a Sharp Europe szórakoztatóelektronikáért felelős alelnöke. „A Sharp AQUOS olyan élményt nyújt, mint még ezelőtt soha.”

Az AQUOS NET+ platform hozzáférést nyújt számos olyan applikációhoz, mint a YouTube, a Twitter és több televíziós csatorna médiakönyvtára. Mindemellett a készülék rendelkezik beépített tripla HD tunerrel (DVB-T/DVB-C/DVB-S2), és egy médialejátszóval, amelynek segítségével könnyedén lejátszhatjuk USB-meghajtónkon vagy otthoni hálózatunkon található zenéinket, videóinkat, megjeleníthetjük fényképeinket. A Sharp új 90 colos LED televíziója támogatja az aktív full HD 3D technológiát.

A 90 colos (229 centiméteres) képátmérőjű AQUOS LED TV 2013 nyarától lesz elérhető az európai piacon.