ROG ARES II: A világ leggyorsabb grafikus kártyája a CES 2013-on

Az ASUS bemutatta ROG ARES II jelű grafikus kártyáját a CES 2013-on, az E2KM1-I Deluxe Mini-ITX házimozi PC alaplappal és a Xonar Essence One MUSES Edition USB DAC-vel együtt.

ASUS ROG ARES II
ASUS ROG ARES II

A játékot és az otthoni szórakozást izgalmas új szintre emelő termékeket jelentett be ma az ASUS: a két AMD® HD 7970 GHz Edition GPU-t tartalmazó ROG ARES II grafikus kártyát és a fejhallgató-erősítővel felszerelt Xonar Essence One MUSES Edition USB DAC-t. Bejelentette továbbá az ASUS a kompakt E2KM1-I Deluxe Mini-ITX alaplapot is, amely masszív, energiatakarékos alapként használható házimozi PC-khez, és betekintést engedett az asztali PC-khez szánt, nagy teljesítményű ROG RAIDR Express SSD-tároló részleteibe is.

Új teljesítményrekordot állított fel a ROG ARES II

A korlátozott példányszámban megjelenő ROG ARES II grafikus kártyában két AMD® Radeon™ HD 7970 GHz Edition GPU található. A ROG ARES II a jelenleg kapható leggyorsabb grafikus kártya, amelynek új, hibrid hűtési megoldása egyesíti a folyadék- és léghűtés előnyeit. A ROG ARES II jelentősen, 13 százalékkal túlteljesíti a GeForce® GTX 690 referenciakártyájának mért adatait, ugyanakkor üzemi hőmérséklete döbbenetesen, 31 °C-kal alacsonyabb.

A ROG ARES II-re 6 GB GDDR5 videomemória került, hogy a legmodernebb játékok ultrarészletes beállításokkal is játszhatók legyenek 1920 x 1200 képpontos vagy még nagyobb felbontásokban. A megerősített, tartós Super Alloy Power alkatrészekből épített, 20 fázisú tápellátás jobban bírja a hőt és a terhelést, így a GeForce® GTX 690 referenciakártyához képest akár két és félszeresére képes meghosszabbítani a ROG ARES II élettartamát. Az ASUS DIGI+ VRM digitális feszültségszabályozás tovább javítja a stabilitást és precíz túlhajtás-vezérlést tesz lehetővé a mellékelt ASUS GPU Tweak segédprogrammal.

Otthoni szórakozáshoz tökéletes

Az ASUS E2KM1-I Deluxe Mini-ITX alaplapot kifejezetten a nappaliban kis helyet elfoglaló, kompakt házimozi PC-k építéséhez tervezték. A kétmagos AMD® E2-2000 processzorral és az 1080p Full HD videolejátszásra képes, DirectX® 11-kompatibilis Radeon™ HD 7340 grafikával előre konfigurált E2KM1-I Deluxe a hatékony tápellátást szerény energiaigénnyel egyesíti, hosszabb távon komoly megtakarítást eredményezve a villanyszámlában. Az E2KM1-I Deluxe-ban az exkluzív Wi-Fi GO! technológia gondoskodik a zökkenőmentes vezeték nélküli kapcsolódásról a tévékhez, PC-khez, okostelefonokhoz és táblagépekhez.

ASUS Essence One MUSES
ASUS Essence One MUSES

A hangok világában a fejhallgató-erősítővel felszerelt ASUS Xonar Essence One MUSES Edition USB DAC emeli a PC-s audiokimenetet valódi Hi-Fi magasságokba. A tiszta, zajmentes hangok előállításához a New Japan Radio Company hat felsőkategóriás MUSES 01 műveleti erősítőjét tartalmazza – ezeket az audioipar legjobb alkatrészei között tartják számon. A Xonar Essence One MUSES Edition 8x szimmetrikus upsampling funkciót biztosít a még pontosabb hangvisszaadás érdekében, hogy egyetlen részlet se veszhessen el. A külön 600 ohmos fejhallgató-erősítő javítja a hangok és a hangszínek hűségét, valamint kibővíti a dinamikatartományt a még nagyszerűbb megszólalás érdekében.

Felgyorsított asztali tároló: ROG RAIDR Express

A ROG „bajnokok választása” elvéhez hűen a RAIDR Express szintén a jövőbe enged pillantást: ezt az innovatív, SSD alapú tárolóeszközt azon játékosoknak kínáljuk, akik a PC teljesítményét maximálisra kívánják növelni. PCI Express csatolója nagyobb sávszélességének köszönhetően a ROG RAIDR Express lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet és rövidebb betöltési időket tesz lehetővé, mint a szokásos, SATA alapú SSD-tárolók. A ROG RAIDR Express teljes mértékben kompatibilis az összes fontosabb lapkakészlettel és operációs rendszerrel, és rendszerindító meghajtóként is használható a PC teljesítményének megnöveléséhez.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

A megjelenési dátumok, a terjesztés részletei az egyes területeken és az árakkal kapcsolatos információk még függőben vannak.