Példátlan hackerakció Izrael ellen

Kormányhonlapok elleni kibertámadások millióit kellett kivédenie Izraelnek a gázai övezeti hadművelet kezdete óta – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség hétfőn a Daily Star című libanoni újságra hivatkozva, amely Juval Steinic izraeli pénzügyminisztert idézte.

Anonymous hackercsoport
Anonymous hackercsoport

A miniszter, akinek hatáskörébe tartozik az internetbiztonság felügyelete is, “példátlan támadásnak” nevezte a hackerakciót, hozzátéve, hogy Izrael “a kormány weboldalai elleni 44 millió kibertámadást hárított el”. Mint mondta, “minden támadás meghiúsult, egyet kivéve, amely egy bizonyos weboldal ellen irányult, s az hat-hét percig nem működött”.

E megjegyzések egy nappal azután láttak napvilágot, hogy az Anonymous hackercsoport közölte: megindította az OpIsrael elnevezésű kampányt izraeli honlapok ellen, válaszul a zsidó állam fenyegetéseire, miszerint elvág minden távközlési kapcsolatot a Gázai övezettel. A csoport több mint 650 olyan izraeli weboldal listáját közölte, amelyeket állítása szerint megrongáltak vagy meghackeltek.

Steinic nem említette közvetlenül az Anonymous csoportot, de hangsúlyozta: az izraeli kormány gondoskodik arról, hogy legyen biztonsági másolat minden “alapvetően fontos weboldalhoz” arra az esetre, ha támadás érné.

http://en.rian.ru/world/20121119/177576471.html

forrás MTI