Okostelefonon is elérhető a könyvtár Tatabányán

Az országban elsőként androidos okostelefonra és táblagépre optimalizálva is elérhető a megyei és városi könyvtár honlapja és katalógusa Tatabányán.Voit Pál, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a látogatók láthatják saját kölcsönzéseiket, előjegyzéseiket, meghosszabbíthatják a kölcsönzési határidőt, kereshetnek a katalógusban, sőt módosíthatják személyes adataikat is. A József Attila Megyei és Városi Könyvtár kisebb képernyőre átalakított weboldalain a felhasználó megtalálhatja mindazokat a hasznos információkat, amelyeket eddig megszokott asztali gépen. Tájékozódhat az intézmény legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, de bepillantást nyerhet az újonnan beszerzett művek listájába, valamint a könyv- és kulturális ajánlókba.

A felhasználók beállíthatják, hogy a kölcsönzési határidő lejárata előtt értesítést küldjön az alkalmazás, illetve figyelmeztessen a késedelmi díjra. A mobilra optimalizált honlap címe: www.jamk.hu. A katalógusalkalmazás JAMK ADI néven ingyenesen tölthető le a GooglePlay webáruházból.

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár a tatabányai önkormányzat fenntartásában működik, közel 300 ezer könyvtári egységet rendszerez, őriz és bocsát az érdeklődők rendelkezésére.

Az intézményben évente több mint 100 ezer a látogatások száma, a könyvtár a hagyományos tevékenységek mellett egyéb közművelődési és kiadói tevékenységet is folytat.

MTI