Novell Vibe 3.3 Microsoft Office programcsomaggal integrálva

A Novell új csoportmunka platformja lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen kezelhessék Office-dokumentumaikat a Vibe munkaterületeken. A csoportmunka megoldás legújabb változatában a felhasználók internetkapcsolat nélkül is elérhetik és szinkronizálhatják fájljaikat.

A Novell Magyarország bejelentette, hogy Novell termékportfóliójában elérhetővé vált csoportmunka platformjának legújabb változata, a Novell Vibe 3.3. A közösségi szolgáltatásokat is tartalmazó, nagyvállalati szintű biztonságot nyújtó megoldás lehetőséget teremt a munkatársak közötti sokoldalú, mégis gyors és egyszerű információ-megosztásra.

„A Novell Vibe 3.3 célja, hogy egyszerűbbé tegye a csapatmunkát, és megkönnyítse a szervezetek számára az együttműködéshez szükséges eszközök biztosítását a munkatársaknak. A Novell Vibe új verziója minden eddiginél gördülékenyebbé teszi a tartalmak létrehozását, megosztását és kezelését, így a csapatok, illetve a vállalatok gyorsabban, produktívabb munkával járulnak hozzá üzleti céljaik eléréséhez. A Microsoft Office alkalmazásokkal kiépített integráció, valamint az offline elérést biztosító Vibe Desktop bevezetésével a Novell nagy lépést tett a könnyen használható, közösségi csoportmunka fejlesztése terén” – nyilatkozta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A legújabb kiadás még hatékonyabb lehetőségeket biztosít a csapatmunkához. A Novell Vibe 3.3 az Android és az iPhone okostelefonokra fejlesztett alkalmazásokkal és a közösségi tevékenységfolyamokkal biztosítja, hogy a produktív munkavégzéshez szükséges eszközök bárhol rendelkezésre álljanak. A Microsoft Office Novell Vibe bővítménye segítségével a felhasználók közvetlenül a Vibe munkaterületen nyithatják meg, módosíthatják és menthetik Word, Excel és PowerPoint fájljaikat. A bővítmény számos különböző funkcióval támogatja a dokumentumokon folyó közös munkát: élő hozzászólásfolyam segíti a tartalmak megvitatását és a döntések meghozatalát; bármely felhasználó szerkesztheti a dokumentumot, és értesítést kaphat, ha egy másik személy módosításai megtekinthetők és egyesíthetők; a csoport pedig megtekintheti a dokumentum előzményeit, és összehasonlíthatja a verziókat.

A Novell Vibe legújabb kiadása tartalmazza továbbá a Vibe Desktop funkciót, amely lehetővé teszi, hogy internetkapcsolat nélkül is elérhetők és szinkronizálhatók legyenek a fájlok. A felhasználók egyszerűen letölthetik a Vibe Desktop alkalmazást, majd a Novell Vibe rendszerben található bármelyik mappát vagy fájlt összekapcsolhatják és szinkronizálhatják asztali számítógépükkel. Ezeket a tartalmaikat ezután kapcsolat nélkül is elérhetik, a módosításokat pedig az alkalmazás automatikusan szinkronizálja az asztali számítógép és a Vibe között, amint az internetkapcsolat helyreáll.

A Novell Vibe 3.3 független alkalmazás, de bármely szabványos e-mail rendszerrel együttműködik. Szoros integrációt biztosít a Novell GroupWise 2012 megoldással, így a felhasználók egy helyről érhetik el és kezelhetik a Vibe- és GroupWise-tartalmakat, áthidalva az önálló és a csapatmunka közti szakadékot, hatékonyabbé téve a munkavégzést.
A Novell Vibe alkalmazásról további információt a www.novell.com/vibe weboldalon talál.