Mobil Wi-Fi és Wi-Fi modem készülékek a Huawei-től

A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a GSMA Mobile Asia Expo 2012 szakkiállításon mutatta be Wi-Fi termékeinek új kínálatát. A bemutatott készülékek egyike a Huawei Mobil Wi-Fi E5331, amely Németországban elnyerte a Red Dot Design-díjat, és 4500 pályázó termék közül az egyetlen díjazott volt a mobil Wi-Fi kategóriában.

Az E5331 kategóriájának termékei között az első olyan készülék, amely stílusos, nyújtott kialakítással rendelkezik. Mindössze 12,8 mm vastag, így tökéletesen illeszkedik a rendkívül vékony elektronikus eszközökhöz. A felhasználók egyetlen gombnyomással kapcsolódhatnak az internethez, és élvezhetik az akár 21 Mbit/mp gyorsaságú letöltési sebességet.

A vállalat bemutatta az új E5151 mobil Wi-Fi eszközt is, amely egy mind az Ethernet, mind a 3G hálózatot támogató Ethernet porttal rendelkezik, lehetővé téve a felhasználók számára a vezetékes és a vezeték nélküli szélessávú hálózatok közötti választást. Az akár 21 Mbit/mp sebességű kapcsolatot is támogató E5151 idén szeptembertől lesz megvásárolható.

A Wi-Fi használatára képes eszközök, például a táblagépek, laptopok, kézi játékkonzolok és digitális fényképezőgépek számának növekedésével a mobil Wi-Fi termékek egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Az ABI Research legújabb piackutatási jelentése szerint a Huawei 59,3%-os részesedésével piacvezető a mobil Wi-Fi termékek piacán. 2009-es első bemutatásuk óta a Huawei mobil Wi-Fi termékei világszerte számos elismerésben részesültek.

A kiállításon bemutatott Huawei termékek között szintén szerepelnek a WCDMA E355 és az EVDO EC315 Wi-Fi modemek is. A Huawei Wi-Fi modem sorozatának tagjai használhatók egyetlen felhasználó memóriakártyájaként, illetve mobil Wi-Fi csatlakozási pontként is, amelyhez egyszerre akár öt, a Wi-Fi szabvánnyal kompatibilis eszköz csatlakozhat. Ennek segítségével a felhasználók bárhol, bármikor élvezhetik az internetkapcsolat nyújtotta lehetőségeket.

A Huawei Wi-Fi modem sorozata USB-csatlakozóval is rendelkezik, így számos különféle USB-porttal rendelkező töltő teszi lehetővé az energiaellátást, valóban folyamatos kapcsolatot kínálva.