Microsoft SharePoint 2013 Server támogatás az ESET-től

Az ESET, a vezető proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, bemutatta legújabb, kifejezetten a Microsoft SharePoint Server 2013 számára kifejlesztett termékét, az ESET Security for Microsoft SharePoint Server-t, amely bármilyen méretű üzleti vállalkozás adatbázisaiban tárolt bizalmas adatoknak teljes körű és valós idejű védelmet nyújt.
mseset
A Microsoft SharePoint Server-re fejlesztett ESET Security olyan számítógépes fenyegetések ellen nyújt valós idejű védelmet, mint a drive-by letöltések, a rendszer sebezhetőségét kihasználó támadások, vagy fájlrendszert célzó rosszindulatú programok. Az ESET technológiája észrevétlenül biztosítja a megbízható védelmet, így közben a rendszer több erőforrása koncentrálható a szerver létfontosságú feladatainak ellátására.

„A védelem új szintje nélkül a felhasználók kártékony fájlokat tölthetnek fel a SharePoint szerverre, és így az egész adatbázist megfertőzhetik. Az ESET Security for Microsoft SharePoint Server ugyanazon az elven működik, mint az ESET File Security for Microsoft Windows Server, de ezenfelül tartalmaz egy, kifejezetten a SharePoint védelmére irányuló komponenst” – mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója.

A termék vírus- és kémprogramvédelmet, szabály alapú szűrést biztosít, a zavartalan működés érdekében automatikus kivételeket alkalmaz és a korábban megismert ESET SysInspector és ESET SysRescue funkciók is elérhetőek benne. Új modulja segítségével a valós idejű védelem és a kézi indítású ellenőrzés a fájlrendszeren túl a Microsoft SharePoint Server adatbázisára is kiterjed, így segít elkerülni, hogy egy véletlenül feltöltött kártékony fájl megfertőzze az egész adatbázist.

Az alkalmazás az ESET Remote Administrator rendszerrel távolról is kezelhető, és számos olyan szabály alapú szűrőt tartalmaz, amellyel meghatározhatjuk, hogy mely fájlokat kívánjuk megvizsgálni – mindez nagy segítséget jelent az erőforrások optimális kihasználásában.

A Microsoft SharePoint szerver számára kifejlesztett ESET program előnyei

Vírus- és kémprogramvédelem – Minden típusú fenyegetést elhárít, legyen az vírus, rootkit, féreg vagy kémprogram. Lehetővé teszi a szerveren tárolt adatok valós idejű on-access vizsgálatát a szerver teljes körű védelmét szolgáló összes eszközzel (pl.: resident shield). Az új megoldás segítségével a SharePoint adatbázis-struktúrájában tárolt bármely tartalom on-demand módon vagy időzítetten is vizsgálható. Az ESET önvédelmi funkciója megakadályozza, hogy rosszindulatú programok és/vagy jogosulatlan felhasználók leállítsák vagy módosítsák a programot vagy ennek moduljait.

Szabály alapú szűrés – A rendszergazdák fájlnéven, méreten és fájltípuson alapuló szabályokat alkothatnak, melyek segítségével finomra hangolhatják a védelmet, valamint figyelemmel kísérhetik és módosíthatják a felhasználói bejelentkezéseket, jogosultságokat és fájlfeltöltéseket.

Alacsony erőforrásigény – A rendszer kis memóriaigény mellett biztosítja a szerver védelmét, így több erőforrás marad a szerver létfontosságú feladatainak elvégzésére.

Automatikus kivételek– A zavartalan használat érdekében a rendszer automatikusan érzékeli és felveszi a kivételek közé a szerver működése szempontjából kritikus állományokat, felismeri az olyan szerveroldali alkalmazásokat, mint a Microsoft SQL Server és Microsoft IIS, valamint észleli a szerverjogosultságokat. Az eredmény: alacsonyabb többletterhelés a kritikus szerverfájlok – például adatfájlok és lapozófájlok – kizárásával az on-access vizsgálatból.

ESET SysInspector – Lehetővé teszi a rendszer mélyelemzését, így azonosítva a potenciális biztonsági kockázatokat. A szoftver segítségével a szakemberek megvizsgálhatják az egyes gépeken az aktív folyamatokat, a regisztrációs adatbázisok tartalmát, illetve kilistázhatják többek között az automatikusan elinduló, valamint a hálózati kommunikációt folytató programokat. Emellett képes felismerni a rejtőzködő kártevőket – például rootkiteket – is.

eShell – A teljes funkcionalitással bíró parancssori felületen keresztül scriptek segítségével automatizálható a termék konfigurálása.

A termékről további információt az ESET Security for Microsoft SharePoint Server oldalon találhat.