Magyar díjazott a Hack4Europe programozóversenyen

Május 26-án a Monguz Kft. munkatársai is versenybe szálltak Varsóban az Europeana Alapítvány által szervezett Hack4Europe rendezvényen.

A versenyben több témakörben várták az indulók műveit: mobil alkalmazások, az Europeanát más API-val ötvöző megoldás, a közösségi tartalom bevonásának megoldásai, a játékok, illetve a specifikusan az I. világháború eseményeit és közgyűjteményi összefüggéseit kidolgozó programok. Az indulóknak 24 órájuk volt alkalmazásuk megírására.

A kreatív ötleteket, programozói tehetséget és állóképességet követelő versenyben külön díjazták a legnagyobb üzleti potenciált, a legjelentősebb közösségi hatást, a leginnovatívabb megoldásokat, illetve a fejlesztők megítélése alapján, a szakmailag legjobban kivitelezett programot.

A Monguz képviseletében Nagy István egy olyan Android alkalmazással indult, amely a felhasználó GPS-pozíciója alapján teszi böngészhetővé az Europeana kínálatát. A Google Places API-val ötvözött rendszerrel a felhasználó “becsekkolhat” egy adott műtárgyhoz, eközben más felhasználókkal cserélhet eszmét a tárgyról, illetve az aktivitásáért kedvezményekben részesülhet.

Az alkalmazás a “Legnagyobb üzleti potenciál” és a “Fejlesztők szerint a legjobb prototípus” szakmai díját nyerte el.