Lezárult a Téba projekt: családtámogatási ellátások digitalizálva

Befejeződött a családtámogatási ellátások elektronizálását szolgáló Téba projekt moduljainak fejlesztése – közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség.

A 2010-ben indult fejlesztés legnagyobb közbeszerzését márciusban nyerte el az IQSYS Zrt., a T-Systems Magyarország egyik elődcége. A projekt kedvezményezettje a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), befogadó szervezete pedig a Magyar Államkincstár. A Téba megvalósítására kötött fővállalkozói szerződés értéke nettó 1 milliárd 98 millió forint volt.

A Téba rendszer – mint országos adatbázis – integrált módon fogja egybe a központi költségvetésből finanszírozott, személyhez köthető családtámogatási és fogyatékossági támogatási igényeket. Így azok befogadását, elbírálását, finanszírozását, valamint a család-, a köznevelési és szociális feladat ellátáshoz kapcsolódó támogatási ellátások folyamatba épített és helyszíni ellenőrzési tevékenységét is tartalmazza.

A rendszer minden eleme teljes egészében internetalapú felhasználói felületet kínál, így – a jogosultsági és biztonsági beállításoktól függően – online felhasználásra is alkalmas.

forrás MTI