Közösségi képzés szoftverfejlesztőknek

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Open Academy, melyen több száz szoftverfejlesztő képezheti tovább magát ingyen.

openA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara és az egyedülálló hálózatbiztonsági megoldások vezető magyar fejlesztője a BalaBit IT Security közösen szervezi meg május 23-án az Open Academy-t. Az élethosszig tartó tanulás eszmeiségét zászlajára tűző nonprofit kezdeményezés több száz szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakember számára kínál továbbképzési lehetőséget. Az esemény mindenki számára ingyenes, aki érdeklődik a szoftverfejlesztés legfrissebb trendjei iránt, szeretné szaktudását frissen és naprakészen tartani.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő tréningen egyetemi oktatók és az iparág meghatározó szakemberei által tartott előadásokból ismerhetik meg a résztvevők a legfrissebb technikákat és trükköket. A névsorból nem hiányozhatnak a legsikeresebb magyar startup-ok fejlesztői, így lesz előadó például a Ustreamtől és a BalaBittól, de előad mellettük a brit The Guardian napilap egyik tanácsadója is. A témák között megtalálható a BlackBerry alkalmazásfejlesztés, a Clojure, az SQL, a Chrome fejlesztői eszközök, az objektum orientált programozás és a divatos fejlesztési módszertan a Behavior-Driven Development is.

A rendezvény koncepciója nem csak abban különbözik az ismert tanfolyamoktól és fejlesztői konferenciáktól, hogy mindenki számára ingyenes, hanem abban is, hogy a program délután kezdődik és késő estig tart annak érdekébe, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik munkaidőben nem mehetnek hasonló rendezvényre. A tréningnek a BME Q épülete és a Simonyi Károly előadóterem ad otthont, mely az ország egyik legmodernebb auditoriuma. A részvételhez csupán regisztrációra van szükség a www.balabit.hu/openacademy címen, ezt viszont érdemes a biztos bejutás érdekében minél előbb megtenni.