Két új GeForce® GTX 780 DirectCU II csúcs grafikus kártya

Az ASUS GeForce® GTX 780 DirectCU II grafikus kártya új DirectCU II hűtője extrém hűtési teljesítményre képes, emellett DIGI+ VRM és Super Alloy Power technológia teszi tartósabbá. Az ASUS szabványos (standard) és túlhajtott („overclocked”, OC) változatot is kínál.

asus GeForce® GTX 780 DirectCU II

Az ASUS két új, az NVIDIA-alapú grafikuskártya-választék csúcsát jelentő GeForce® GTX 780 DirectCU II kártyát jelentett be. A két kártya nyomtatott áramköri lapját is az ASUS tervezte. A DirectCU II hűtő vadonatúj kinézetet kapott, a DIGI+ VRM digitális tápellátás mellé robusztus Super Alloy Power alkatrészek társulnak.

A GeForce® GTX 780 DirectCU II kártya az NVIDIA® GK110-300 grafikus feldolgozóegységét kapta, amelyben 2304 CUDA mag található. Az eszköz 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, amelyet 384 bites csatolón keresztül ér el. A mohó, extrém részletességre és a full HD 1080p-nél nagyobb felbontások kezelésének képességére vágyó PC-s játokosokat a GeForce® GTX 780 DirectCU II kártyák különleges hűtéssel, stabilitással és állóképességgel kényeztetik, a referenciakártyákét messze meghaladó eredményekkel.

Az ASUS a GeForce® GTX 780 DirectCU II-t szabványos (standard) és túlhajtott („overclocked”, OC) változatban is kínálja.

DirectCU II: 30 százalékkal hűvösebb, háromszor halkabb
A GeForce® GTX 780 DirectCU II kártyákhoz az ASUS mérnökei egy olyan új hűtést terveztek, amelynek sarokköve egy, a GPU-ra közvetlenül tapadó 10 mm-es réz hővezető cső (a szokásos hővezető csövek 8 mm-esek). Ez az egy változás önmagában 40%-kal jobb hővezetési hatékonyságot nyújt. A hűtő kanyargós hűtőbordái nagyobb hőleadó felületet eredményeznek.

Kiterjedt tesztelés garantálja, hogy az áttervezett DirectCU II hűtő megfelel az ASUS szabványainak – beleértve a 30%-kal alacsonyabb átlagos hőmérsékletet és az akár háromszor alacsonyabb zajszintet még durva terhelés mellett is, a referencia GTX 780 kártyához viszonyítva. A vásárlók számára mindez stabilabb játékélményként, csendesebb környezetként, nagyobb túlhajthatóságként és hosszabb élettartamként fordítható le.

CoolTech ventilátor: kiterjedtebb légáramlás a kritikus alkatrészek hűvösen tartásához
A GeForce® GTX 780 DirectCU II kártyák szabadalomvédett CoolTech ventilátora 360 fokos légáramlást biztosít, ami jóval hatékonyabb, mint a hagyományos fordulatszámú normál ventilátorok keltette áramlás. Ennek része egy hibrid lapát- és csapágykialakítás, ahol egy belső radiális ventilátort külső virágsziromszerű lapátok vesznek körül. A kétféle levegőmozgató rész többirányú légáramlást indít el, ami gyorsabban vezeti el a hőt és állandó, stabil teljestményt tesz elérhetővé.

DIGI+ VRM és Super Alloy Power: tisztább teljesítmény és nagyobb tartósság
Az ASUS az exkluzív DIGI+ VRM digitális feszültségszabályozást is beépítette a GeForce® GTX 780 DirectCU II modellekbe. A precíz energiaellátás azt jelenti, hogy a kártya 30%-kal halkabban tud működni a referenciaértéknél, és ezzel azonnal növekszik a stabilitás is. A másik következménye a pontosabb túlhajthatóság.

A Super Alloy Power szilárdtest-kondenzátorok, tekercsek és MOSFET-ek egyedi fémötvözetből és szilárd magokból készültek a zümmögés csökkentésére, illetve hogy jobban bírják az intenzív játék vagy a túlhajtás jelentette komoly terhelést. A referenciakártyához viszonyítva a GeForce® GTX 780 DirectCU II két és félszer hosszabb élettartamot kínál.

GPU Tweak és NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológia
Az exkluzív ASUS GPU Tweak egy olyan felhasználóbarát segédprogram, amellyel kényelmesen szabályozható a GPU és a videomemória sebessége, feszültsége és a ventilátor teljesítménye. A vásárlók saját profilokat is készíthetnek a különféle játékokhoz és megadhatják a grafikus kártyához tartozó energiafogyasztási célértékeket.

A folyamatosan frissített GPU Tweak remekül működik az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiával. A GPU Boost 2.0 automatikusan vált a GPU alap órajelsebessége és a megnövelt sebesség között, ha érzékeli, hogy egy alkalmazásnak (például egy játéknak) nagyobb teljesítményre van szüksége. A GPU Boost 2.0 hőmérséklet-érzékeléssel bővült az intelligensebb automatikus túlhajtás érdekében.

Elérhetőség és árak
Az ASUS GeForce® GTX 780 DirectCU II grafikus kártyák hazai megjelenése június végétől várható.