Két GPU-s ASUS Radeon HD 7990 grafikus kártya

Az ASUS Radeon™ HD 7990 grafikus kártya két 28 nanométeres GPU-val rendelkezik. 6 GB GDDR5 videomemóriájával a legmagasabb beállításokkal is jól kezeli a DirectX® 11.1 játékokat, az exkluzív GPU Tweak pedig a kártya hangolását segíti.

ASUS Radeon HD 7990
ASUS Radeon HD 7990

Az ASUS ma egy új grafikus kártya megjelenéséről adott hírt: a Radeon™ HD 7990-t két 28 nanométeres technológiájú AMD Radeon™ Tahiti XT grafikus processzorral szerelték fel, melyek révén a világ leggyorsabb grafikus kártyájának számít. A két, az AMD Graphics Core Next architektúráját használó GPU mellett a kártyán 6 GB GDDR5 videomemória is található, így az ASUS Radeon™ HD 7990 könnyedén képes a legigényesebb DirectX® 11.1-es PC-s játékok kezelésére is ultrafinom beállítások és akár 1920 x 1080 fölötti felbontások esetén is.

Az újdonság megbirkózik a nagy feladatot jelentő HD 4K videókkal is, így szabványos, 2 kártyahelyes méretben, kényelmesen kínálja a legkiválóbb grafikus teljesítményt. Az egy kártyára szerelt, gyárilag párosított két GPU-val a vásárlóknak csak egy szabad PCI Express 3.0 helyet kell biztosítaniuk, és nincs szükség a több GPU-t összekapcsoló AMD CrossFireX™ használatára.

Intuitív GPU Tweak grafikuskártya-hangolás
Az ASUS Radeon™ HD 7990 két HD 7970 GPU, összesen 4096 stream processzor és 256 textúraegység teljesítményét kínálja. A felhasználók a GPU Tweak segítségével egy igen könnyedén használható felületen hangolhatják a kártya teljesítményét.

Másodpercek alatt átállíthatják a GPU magok és a videomemória sebességét és feszültségértékeit, a grafikus kártya ventilátorának sebességét, vagy megadhatnak energiafogyasztási célokat (vagy küszöbértékeket). A különféle játékokhoz eltérő profilok hozhatók létre, azonnal és könnyedén, speciális előképzettség nélkül is.

Nagy, 6 gigabájtos GDDR5 videomemória és DirectX® 11.1 optimalizálás
Az ASUS Radeon™ HD 7990 ideális választás a játékok megszállottai számára: kimondottan erős platformot kínál nekik. A 6 gigabájtnyi gyors GDDR5 memória még a legmagasabb felbontású textúrák megjelenítésére is képes, és páratlanul valósághűen adja vissza a látnivalókat. A vásárlók számára nagyobb élvezetet kínál a magával ragadó játékélmény, amellyel a PC-s játékok minden előnye kiaknázható és a játékok az eredeti elképzelésnek megfelelően, kompromisszumok nélkül futtathatók.

Az ASUS Radeon™ HD 7990 támogatja a Windows 8 alapú DirectX® 11.1, a legújabb változatú Microsoft® API használatát. A kártya teljesítménye és kompatibilitása miatt képes a legfrissebb effektusok és technológiák alkalmazására is, így a tesszelációszámításra vagy a vetett árnyékok legenerálására, és ezzel a ma lehetséges legrealisztikusabb játékvilág megteremtésére.

Nyolc népszerű játékkal
Az ASUS Radeon™ HD 7990 tökéletesen fel van készülve a holnap játékainak működtetésére, de addig is nyolc jelenlegi csúcsjátékkal érkezik. A dobozban a következők találhatók:

l    Tomb Raider™ (Crystal Dynamics™/Square Enix®)
l    Hitman™: Absolution (IO Interactive™/Square Enix®)
l    Sleeping Dogs™ (Square Enix®)
l    Deus Ex: Human Revolution™ (Eidos®/Square Enix®)
l    Crysis 3© (Crytek®/EA™)
l    Far Cry® 3 (Ubisoft®)
l    Far Cry®: Blood Dragon (Ubisoft®)
l    BioShock Infinite™ (Irrational Games™/2K™)

*A játékok beváltható letöltőkódok formájában kerülnek átadásra

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK
Az ASUS Radeon™ HD 7990 grafikus kártya az egész világon május vége felé kerül a boltokba. A hazai ajánlott bruttó végfelhasználói ár egyelőre nem ismert.