Keresik Magyarország legjobb kiber-innovátorait!

A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) a Magyar Külügyminisztérium felkérésére meghirdette a “Keressük Magyarország kiber-innovátorait!” elnevezésű pályázatát, amelynek 20 nyertese a Budapesti Kibertér Konferencián állíthat ki. Az esemény célja, hogy a konferencia magyar és nemzetközi IT gurukból, szakpolitikusokból és befektetőkből álló többszáz fős közönsége megismerje a leginnovatívabb hazai digitális fejlesztéseket.

2012 október 4-én és 5-én rendezi meg hazánk a Budapesti Kibertér Konferenciát, az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseményét, amelyre mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil résztvevőt várnak. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök fogja tartani.

A konferenciával egybekötött kiállításon a legkiemelkedőbb magyar hitech innovátorok is bemutatkozhatnak az MMKlaszter és a Külügyminisztérium által közösen meghirdetett pályázat által. A szervezők olyan fiatalok nevezését várják szeptember 5-ig, akik nemzetközi szintű, infokommunikációs technológiára épülő hitech megoldásokat kínálnak a kibertér legégetőbb kihívásaira. Fontos, hogy a résztvevők olyan projektekkel nevezzenek, amelyek látványosan bemutathatók, vagyis legalábbis kész prototípus állapotban vannak.

A 20 legjobb pályázót egy független szakmai zsűri választja ki. Az esemény tematikájához illeszkedő pályaművek előnyben részesülnek, így érdemes például a kibertér biztonságát, szabadságát, illetve a társadalmi jólét növelésében és az egészségügyben játszott szerepét erősítő megoldásokra fókuszálni.

A hivatalos versenyfelhívót az MMKlaszter vagy a Külügyminisztérium honlapján olvashatja el, a nevezési űrlapot pedig innen vagy innen töltheti le.

http://www.cyberbudapest2012.hu/