Ingyenes képzés informatikusoknak:Open Academy november 28.

November végén több száz informatikus vehet részt a BME és a BalaBit közös, ingyenes képzésén. A szervezők ezúttal az IT üzemeltetéssel foglalkozó szakembereknek kedveztek az igazán impozáns tematika összeállítása során.Az IT biztonsági termékeiről ismert BalaBit IT Security a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemmel közösen tartja meg november 28-án az Open Academy névre keresztelt rendezvénysorozat következő felvonását. Az ingyenes képzésre olyan informatikus szakembereket várnak, akik szeretnék a legújabb trükköket elsajátítani és szaktudásukat frissen, naprakészen tartani.

Az Open Academy egy nonprofit kezdeményezés, mely a BME kutatóegyetemi programjának és a BalaBit társadalmi felelősségvállalásának zászlaja alatt jött létre másfél éve, azzal a céllal, hogy folyamatos és ingyenes továbbképzési lehetőséget biztosítson a már évekkel ezelőtt végzett informatikus szakembereknek. Az eddig megtartott három rendezvényen 1200 érdeklődő vett részt, akik a szoftverfejlesztés és a rendszer-üzemeltetés témakörébe tartozó friss szakismeretekkel gazdagodhattak.

Az aktuális rendezvény helyszínéül a BME Q épülete és az ország egyik legmodernebb auditóriuma a Simonyi Károly előadóterem szolgál majd, ahova ezúttal is közel 400 résztvevőt várnak a szervezők. A képzés kifejezetten munkaidőbarát. Annak érdekében, hogy azok is részt tudjanak venni, akiket nem engednek el a munkahelyükről, az előadások délután kezdődnek és késő estig tartanak.

Az idei program több szempontból is kuriózumnak számít, hiszen a nyitóelőadást az ESET központjából érkező malware kutató Robert Lipovsky tartja, aki a legismertebb kártevők és a víruslaborok világába kalauzolja el a hallgatóságot. A külföldi előadó mellett újdonságnak számít az Open Academy Meetup is, melyre tíz perces előadás-pályázatokat várnak a szervezők. A program további részében a Microsofttól Lepenye Tamás beszél a Windows 8 adminisztrációról, Czéh István a BalaBit IT üzemeltetési vezetője az infrastruktúra tervezésről, Krasznay Csaba a HP IT biztonsági szakértője pedig a Human Security Awareness-ről.

A rendezvény mindenki számára nyílt és ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes információk és teljes program megtalálható az Open Academy weboldalán: www.balabit.hu/openacademy?ref=press .