iMZ220 és iMZ320: iPhone kompatibilis mobil nyomtatók a Zebrától

Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies  bejelentette az iMZ220 és iMZ320 nyomtató piacra dobását. Az új mobil nyomtatók azoknak az eladáshelyi nyomtatóknak a családjához tartoznak, amelyek különösen a kiskereskedelem és a vendéglátóipar területén segítik a tranzakciók gyors lebonyolítását és ezzel a fogyasztói elégedettség és a kiskereskedő hatékonyság növekedését.

A termék különlegességét a “Made for iPod®/iPhone®/iPad®” címke jelzi, amely arra utal, hogy a nyomtató nyugták, számlák, jegyek, szállítójegyek és további dokumentációknak az Apple eszközökről indított kinyomtatására alkalmas. Az Apple által nyújtott platformon túl az iMZ nyomtatók alkalmasak a többi vezető okostelefon- és tabletgyártó, így az Android™, Windows® Mobile és Blackberry platformokkal való kompatibilitásra is.

iMZ320 Mobile Printer

Az egyik legjelentősebb angol kiskereskedelmi elemző cég, az IHL Group vezető elemzője szerint “a kiskereskedők mindössze egyharmada alakította ki pontosan, hogyan is illeszti be a mobil eszközöket az üzleteibe”.“Az eladáshelyi POS nyomtatók esetében ez az arány még ennek a felét sem éri el. Mindez azt is jelenti, hogy akik viszont pontosan végiggondolt, határozott lépéseket tesznek, komoly előnyre tesznek szert. Aki a mai, ezer szállal összekapcsolt világban nem veszi figyelembe az okostelefonok, a tabletek és a többi mobil eszköz térhódítását, óhatatlanul lemarad a versenyben.” — mondta Lee Holman.

A Zebra arra törekszik, hogy a mobil megoldásokat kínálatába integrálja, ezzel pedig partnereinek lehetővé tegye a gördülékeny installálást és az alkalmazások gyors használatát, ezzel pedig segítse a beruházási költségek mielőbbi megtérülését. A kiskereskedelem és a vendéglátás mellett számos további iparág is egyre jobban nyit a mobil megoldások felé. A különböző hatósági és közüzemi mobil megoldások között jól ismert a parkolójegy nyomtatás vagy a mérőállás leolvasásának rögzítése és számlázása, míg a szállítási és logisztikai megoldások esetében a még pontosabb készletkezelés és a távoli munkaerő hatékonyabb munkavégzésének biztosítása a cél.

“A fogyasztóval való kapcsolat utolsó pontjának, az eladáshelyi kontaktusnak kiemelt szerepe van” – mondta Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális értékesítési vezetője. “Egyre több olyan vállalkozás van, ahol a fogyasztóknak szánt kommunikációs eszközöket egyben üzleti eszköznek is tekintik. Az iMZ nyomtatók megjelenésével még több lehetőség nyílik az egyéni igényekre és lehetőségekre szabott, hatékony munkavégzésre és az ügyfelek gyors kiszolgálására.”

Az új iMZ nyomtatók elsősorban a kiskereskedelem, a mobil munkaerő, a szállítás, a logisztika és a vendéglátás területén terjedhetnek el. A nyugták, számlák, rendelések,  jegyzékek, fuvarlevelek és szállítójegyek legkülönbözőbb fajtái készülhetnek majd az új nyomtatókon.

Minderről bővebb információt a http://www.zebra.com/imz-series oldalon lehet találni.