Huawei MediaQ M310: okos otthoni készülék

A Huawei a 2013-as Mobile World Congressen (MWC) bemutatta Huawei MediaQ 310 termékét. A készülék az okostelefonokon, tableteken és tévéken futó tartalmakat kapcsolja össze, ezáltal hozva korszerű technológiát az otthonokba a közös szórakozáshoz vagy akár a családtagokkal való kapcsolattartáshoz.

Huawei MediaQ M310
Huawei MediaQ M310


Az elegáns és diszkrét megjelenésű MediaQ mindössze 14 milliméter vékony, ám kiemelkedő teljesítményre képes, ha különféle kijelzők összekapcsolásáról, a médiatartalmak vezérléséről, videohívásokról vagy játékokról van szó. A négymagos ARM9 processzorral rendelkező eszköz vezeték nélküli HDMI jelek továbbítására is képes a képernyő felé, így egy televízió és egy külső kamera segítségével kiváló minőségben videotelefonálhatunk a világ bármely táján élő rokonainkkal és barátainkkal. A készülék memóriakapacitása 32 GB, amely micro SD kártyával tovább bővíthető.

„Az otthoni digitális eszközök folyamatosan fejlődnek, egyre újabb és újabb technológiák látnak napvilágot. A Huawei MediaQ segítségével úgy emelhetjük az otthoni szórakoztatás színvonalát, hogy közben nem szükséges lecserélni a már meglévő és kedvelt eszközeinket. A MediaQ rendkívül sokoldalú termék: set-top-boxként és smart TV-ként is használható, valamint biztosítja, hogy minden tartalom elérhető legyen bármely eszközön” – mondta Yang Zhirong, a Huawei Home Devices elnöke.

A Huawei MediaQ automatikusan rendszerezi a számítógépen, mobil merevlemez-meghajtókon vagy egyéb tárolóeszközökön lévő fájlokat, és olyan, táblagépen vagy játékkonzolon játszható, előre telepített játékok is megtalálhatók rajta, mint a Ducati Bike vagy a Breaker’s Revenge II. Tartozékként univerzális, tanítható távirányító vásárolható hozzá, amellyel a MediaQ, a set-top-box, a tévé és egyéb digitális eszközök kezelhetők, valamint olyan szoftver is beszerezhető, amely az okostelefont a MediaQ-t vezérlő egérré és billentyűzetté alakítja át. Ezenkívül az USB meghajtókat és mobil merevlemez-meghajtókat összekötő Y kábel is a kiegészítők sorát gyarapítja.