Hazai alkalmazásokkal gazdagodik a Windows 8 Áruház

A Microsoft közismerten támogatja a hazai fejlesztőket azért, hogy minőségi alkalmazások kerüljenek a piactérre. Ennek a támogatásnak egyik eleme a „No Time To w8” névre keresztelt alkalmazás pályázat. A hat kategóriában (játék, oktatás, üzlet, egészség, szórakozás, egyéb) meghirdetett pályázatra  31 alkalmazással pályáztak a fejlesztők, ebből kellett az ismert hazai szakemberekből álló zsűrinek a legjobb hatot kiválasztani.
win8app
A zsűri tagjaként Dobó Mátyásnak (Endless Mobil), Rusznyák Dánielnek (Winmagazin) és Grósz Juditnak (Microsoft) az appokat három szempont szerint kellett értékelniük. A dizájn, ötletesség és kivitelezés kategóriákban egyaránt 50-50 pontot lehetett szerezni. Az összesítés után a lenti 6 alkalmazás szerezte a legmagasabb pontszámot.

A Rum Run stratégiai játék felhasználóinak hajóskapitányként kell kalózok által lerombolt falvak ellátását megoldania. A Gombák nevű applikáció a  Magyarországon előforduló legismertebb gombák határozója. A Vatera EasyShop a népszerű online piactér hivatalos mobilalkalmazása. Az iKórlap a betegek teljes kórtörténetét teszi elérhetővé a magyar háziorvosok számára. A QRHacker segítségével kreatívan személyre szabható QR-kódok generálhatók, az Időjárás mindenkinek pedig egy közösségi funkcióval is bíró időjárás-előrejelző applikáció.

„Azt mindenki tudja, hogy egy platformot a rajta elérhető appok tesznek igazán szerethetővé és sikeressé. Mióta a Windows 8 elérhetővé vált nálunk számos hazai fejlesztő készített olyan alkalmazást melyek nem csak azért szuperek, mert kihasználják a Windows 8 nyújtotta lehetőségek teljes tárházát, hanem azért is, mert releváns magyar nyelvű tartalmakkal rendelkeznek. Ezeket az alkalmazásokat szerettük volna reflektorfénybe helyezni ezzel a pályázati lehetőséggel. Örülünk, hogy egyre több hazai fejlesztő látja meg az üzleti lehetőséget, és választja a Windows 8-at fejlesztői platformként” – mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft fejlesztői közösségért felelős menedzsere.