Fujitsu notesz- és táblagépek Windows 8-alapon

A Fujitsu bemutatta az iparág egyik legszélesebb választékát Windows 8 operációs rendszert futtató eszközökből. Az újdonságok egyike a vállalat első Windows 8-alapú hibrid táblagépe, a Fujitsu STYLISTIC Q702.

fujitsu-stylistic-q702
fujitsu-stylistic-q702

A táblagéptől az átalakítható noteszgépen át az új asztali PC-ig, a Fujitsu megújult portfóliója minden termékszegmensben segít felgyorsítani a számítógéphasználat terén zajló gyökeres változást. A PC-knél, a noteszgépeknél és a táblagépeknél is biztosítja az érintőképernyős jellemzőket, a folyamatos csatlakozás lehetőségét és a kifogástalan használati élményt A munkahely átformálását célzó mottója (Reshaping the Workplace) jegyében a Fujitsu reagál a saját eszközök munkahelyi használatának (BYOD) trendjére és figyelembe veszi, hogy egyre többen dolgoznak felváltva több eszközzel is a munkanap során.

A modern üzleti követelmények teljesülését szem előtt tartva a Fujitsu a csatlakozási jellemzők mellett arra is ügyelt, hogy termékeinek kialakítása praktikusabb használatot tegyen lehetővé és az érintőképernyő kényelmét is biztosítsa a felhasználóknak. A Fujitsu Windows 8-hoz tervezett eszközeit ötletes jellemzők teszik vonzóvá. Ezek a beépített megoldások a felhasználói élményt is javítják, így a felhasználó nem csak produktívabban, hanem egyben élvezetesebben is dolgozhat. Az egyszerű használat és a természetesebb munkavégzés felhasználói előnyein túl a Fujitsu az informatikai felsővezetők szempontjainak is igyekszik megfelelni pl. a felügyelet, a biztonság és a mobilitás terén.

Az előrendelhető gépek szállítása október 26-án indul, közvetlenül azután, hogy a Microsoft hivatalosan bejelenti az új operációs rendszer bevezetését. A Fujitsu Windows 8-alapú PC, átalakítható noteszgép és táblagép modelljei vékonyabbak, könnyebbek és gyorsabbak a korábbi, előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel szállított rendszereknél – és a maximumot hozzák ki az új operációs rendszer képességeiből, különösen a többpontos érintésvezérlésből és a toll-alapú adatbevitelből.

A kiemelkedő új jellemzők egyike az új ESPRIMO X913-T PC ultrahangos jelenlét-érzékelője. Ez az intelligens érzékelő mindaddig folyamatosan frissíti a kijelzőt, amíg a felhasználó a gép előtt ül – még akkor is, ha közben az egyik adatbeviteli eszközhöz (billentyűzet, egér, érintőképernyő) sem ér hozzá. Ha a felhasználó távozik az asztaltól, a megoldás automatikusan lezárja és alacsonyabb energiafogyasztási üzemmódba kapcsolja a PC-t, így energiát takarít meg. Megfelelő konfigurálással úgy is beállítható, hogy ilyenkor teljesen kikapcsolja a rendszert. Visszatérésekor elég, ha a felhasználó rápillant a 23 hüvelykes HD képernyőre, és az arcfelismerő érzékelő máris kioldja a zárat. A sokoldalú ESPRIMO X913-T többféle pozícióba állítható érintőkijelzővel dolgozik, amely az együttműködő munkakörnyezetben teljesen lapos munkapozícióba is lehajtható.

Az új Windows 8-alapú Fujitsu modellek a fejlett biztonság és praktikum feladása nélkül biztosítják az üzleti felhasználóknak az érintőképernyős táblagépek stílusosságát és kényelmét. Az új, nagy teljesítményű Fujitsu STYLISTIC Q572 teljes értékű 10,1 hüvelykes táblagép-rendszer – kiterjedt biztonsági jellemzőkkel (beépített ujjlenyomat-érzékelővel, SmartCard olvasóval és FDE titkosítással) és az egész napos munkavégzést támogató cserélhető akkumulátorral. A Fujitsu az innovatív STYLISTIC Q702 hibrid táblagépet is szállítja Windows 8 operációs rendszerrel. Az utazás közben kényelmes táblagépként használható rendszer az opcionális billentyűzet csatlakoztatásával szükség esetén könnyen hagyományos asztali noteszgéppé alakítható.

A Windows 8 oprendszeres kínálat tajgai közé tartozik a piac egyik legkönnyebb és legvékonyabb 13,3 hüvelykes átalakítható noteszgépe, a LIFEBOOK T902, amely üzleti jellemzőkkel, köztük Intel® vPro technológiával, SmartCard olvasóval és TPM modullal javítja a mobil biztonságot. A felhasználó kiegészítő portreplikátort rendelhet hozzá a vállalati használathoz, vagy második akkumulátort, esetleg második merevlemezt illeszthet az eszköz modulhelyébe.

A Fujitsu Windows 8-alapú PC-it, notesz- és táblagépeit választó ügyfelek sokféle előnyt élvezhetnek – pl. az Adobe Flash és a HTML5 támogatása az Internet Explorer 10-ben, több felhasználói fiók kialakítása már a táblagépeknél is, USB-port hozzáférés és kompatibilitás sokféle USB perifériával (egerek, billentyűzetek stb.). A Fujitsu minden Windows 8-alapú tábla- és noteszgépe támogatja a Wi-Fi és UMTS/4G mobil adatátvitelt, a Bluetooth technológia révén pedig a vezeték nélküli perifériák kényelmes csatlakoztatását.

Egyszerű oprendszer-migráció többféle frissítési és visszaállási lehetőséggel

Azoknak a vállalatoknak, amelyek még vonakodnak a Windows 8 teljes körű bevezetésétől, de néhány korai bevezetőnek szeretnék elérhetővé tenni az érintőképernyős technológia előnyeit, a Fujitsu mindkét lehetőséget biztosítja. Minden új Fujitsu modell különféle Windows 7 vagy Windows 8 licencekkel rendelhető. A Windows 7 Professional licenccel rendelkező ügyfelek Windows XP-re is visszaállhatnak.

A Fujitsu Windows 8-alapú eszközeinek teljes kínálata előrendelhető viszonteladóinknál vagy az interneten: http://ts.fujitsu.com/resellerlocator/.