Freecom: világ legkisebb Thunderbolt-támogatással rendelkező külső merevlemeze

A Freecom, a Mitsubishi Chemical cégcsoport tagja és a külső meghajtók és hordozható adattárolók díjnyertes gyártója a mai napon bemutatta a legújabb Mobile Drive Mg-t, amely immár a Thunderbolt adatátviteli szabványt is támogatja. Mindössze 15 miliméteres vastagságával és simított magnézium burkolatával, a díjnyertes Mobile Drive Mg mindig vonzó választás a megjelenésre sokat adó Apple rajongók számára. Thunderbolt-támogatásának és 1 terabájtos kapacitásnak köszönhetően az eszköz belseje is kifejezetten impozáns.

A Thunderbolt interfésznek köszönhetően a Mobile Drive Mg a hagyományos USB port átviteli sebességénél hússzor gyorsabban képes kommunikálni az olyan Apple eszközökkel mint a MacBook Air, a MacBook Pro, az iMac, és Mac Mini. Ultragyors adatátviteli sebességével és 1 terabájtos kapacitásával ez a meghajtó ideális választás lehet azon Mac-felhasználók számára, akiknek nagy kapacitásra van szükségük és nem szeretnének sokat várni fájljaik, fotóik, videóik és zenéik átvitelére.

Mobile Drive Mg jelenleg mindemellett a legkisebb fizikai méretű Thunderbolt adatátvitelt támogató meghajtó a piacon, ezzel is folytatva a Freecom azon tradícióját, hogy innovatív termékeket tervez, amelyekben az esztétikum és a funkcionalistás magasabb szintet képviselnek. Néhány milliméteres vastagságával a Mobile Drive Mg könnyű, könnyen hordozható, ugyanakkor a magnézium használatának köszönhetően erős, tartós, környezetbarát is, színben pedig tökéletesen passzol a MacBookokhoz. Ezen tulajdonságai miatt kapta meg a Mobile Drive Mg a nagy presztízsű red dot Awards „Best of the Best” díját 2012-ben.

„Az új, Thunderbolt támogatással rendelkező külső merevlemezünk olyan erős belül, mint amennyire megnyerő a külseje. Villámgyors adatátvitelt nyújt hatalmas kapacitás mellett, mindazokat a jellegzetességeket kínálva, amelyeket a vásárlók már megszokhattak a Freecomtól” – nyilatkozta Dick C. Hoogerdijk a Freecom elnök-vezérigazgatója. “Lenyűgöző teljesítményének, lapos dizájnjának és magnézium borításának köszönhetően a Mobile Drive Mg számos rajongót tudhat magáénak.”

Thunderbolt-támogatása mellett a meghajtó az USB 3.0 szabványt is támogatja, ami nagyjából 130 MB/másodperc adatátviteli sebességet kínál. A nagyobb rugalmasság érdekében a külső merevlemez visszafele kompatibilis az USB 2.0 interfésszel rendelkező asztali számítógépekkel és laptopokkal. A Mac HFS+ formatálásnak köszönhetően a meghajtó azonnal együttműködik bármilyen Mac eszközzel és százszázalékosan Time Machine-kompatibilis.

Árak és elérhetőség
A Freecom Mobile Drive Mg az Apple prémium viszonteladóinál, az Apple boltokban, valamint a Freecom weboldalán vásárolható meg. Az új Freecom Mobile Drive Mg Thunderbolt & USB ajánlott kiskereskedelmi ára 189 Font. Előreláthatóan júliustól lesz elérhető. Minden Mobile Drive Mg termékhez két év garancia és korlátlan telefonos segítségnyújtási támogatás jár.