Felhőhöz csatlakozó Toshiba Smart TV-k

A Toshiba legújabb Smart TV családjai, a W4, L4, L6 és L7 sorozatú HD LED TV modellek már Cloud TV szolgáltatást is kínálnak. Ez a vállalat új online tévés koncepciója, intelligens tartalom hozzáférést és keresési szolgáltatást nyújt, tartalmakat ajánl, valamint a felhő segítségével lehetőséget ad közösségi hálózatok elérésére is.
24W1334_front_screen
A Cloud TV a Toshiba új online tévés koncepciója, intelligens tartalom hozzáférést és keresési szolgáltatást nyújt, tartalmakat ajánl, valamint a felhő segítségével lehetőséget ad közösségi hálózatok elérésére is. Az új  W4, L4, L6 és L7 sorozatú tévékészülékek  egységes Toshiba dizájn koncepció alapján, matt illetve fényes fekete színben és számos különböző méretben – 81 cm-től (32”) 147 cm-ig (58”) – kerülnek forgalomba. Az európai boltokban a stílusos új modellek 2013 második negyedévétől kaphatók.

Több, mint csak egy Internet TV

Az új Toshiba Cloud TV számos szolgáltatást egyesítve teljesíti ki a tévézés élményét. “Az új Smart TV koncepció lényege nem pusztán internethasználat a tévékészüléken. Annál sokkal több.” – mondta Matt McDowell, a Toshiba Europe GmbH Digitális és Szolgáltatási Részlegének marketing igazgatója. “A tévékre optimalizált szolgáltatások összegyűjtésével az volt a szándékunk, hogy a felhőben rendelkezésre álló bőséges tartalom és adatmennyiség kínálta előnyöket teljes mértékben kihasználhassuk.”

A Toshiba Cloud TV szolgáltatás legfontosabb előnye a személyre szabhatóság. A felhasználók saját ízlésüknek és beállításaiknak megfelelő tartalom ajánlásokat, közösségi média hírfolyamot láthatnak. Egy különleges algoritmus segítségével a néző számára egy dinamikus, 7 napig érvényes, állandóan frissülő ajánlati lista készül. A beépített, hatékony keresési eszköz az Elektronikus műsorújságban (EPG), a helyi hálózaton és online videotékákban keresi meg kedvenc tévéműsorainkat, sorozatainkat, filmjeinket és sok mást, így a felhasználó nem csak a tévécsatonák által sugárzott programot láthatja. A kulcskérdés ezentúl kizárólag az, hogy mit szeretne nézni.

A közösségi tévé

A személyre szabott kereső és tartalomajánló, valamint a prémium tévés és egyéb praktikus (pl. időjárásjelentés) alkalmazásokon túl a felhasználók a tartalmakat akár mobil eszközeik segítségével is kezelhetik. A portál számos közösségi tévé szolgáltatása közül a legfontosabbak: családi naptár, személyes üzenet küldése, élő csevegés a legnézettebb tévéműsorokról.

Egységes felhasználói felület

A Toshiba Cloud TV szolgáltatást úgy tervezték, hogy a felhasználó azon könnyen és egyszerűen találhassa meg a keresett szolgáltatást. A felület stílusa a Toshiba új, egységes tévé dizájnjának legfontosabb eleme. A kiemelt funkciók – a nyílt böngésző, az Intel WiDi, a rögzített műsorok és emlékeztetők -,  valamint a csatlakoztatott USB háttértárakon, és a helyi hálózatban található DLNA eszközökön  tárolt tartalmak is könnyen elérhetők.

Kiváló képminőség

A most bejelentett Toshiba modellek (W4, L4, L6 és L7 sorozatok) képméretben, a használt anyagokban és színekben, a kijelző technológiában és egyéb funkciókban is széles választékot nyújtanak. Mindezeken túl az aktív záras technológiával felszerelt L7-es sorozat készülékei a 3D tartalmakat Full HD felbontásban képesek megjeleníteni. Mindezeken felül a tévé képes a 2D-s tartalmakat 3D-re akár valós időben átalakítani, így az eredetileg kétdimenziós kedvenc programok és filmek akár térhatású változatban is élvezhetők. Természetesen az összes Full HD felbontású készüléket (a W4 sorozat HD Ready felbontású) AMR 50, 100 vagy 200 (Active Motion & Resolution) technológiával látták el, így a gyors mozgások (akciófilmek, sportesemények) is – a Toshibától megszokott módon – kiváló, szaggatásmentes minőségben jelennek meg. Minden modell beépített Wi-Fi adapterrel és számos egyéb kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik, így a tartalmak megosztása és az USB-s videorögzítés rendkívül egyszerű és kényelmes.

Jellegzetes, finom megjelenés

A W4, L4, L6 és L7 sorozatú HD LED tévék a Toshiba új, jellegzetes termékdizájn koncepciójának megfelelő kialakításúak. A finom elemek egyszerűen felismerhetők: a körkörösen világító készenléti jelzőfény, a lekerekített sarkok, a vékony nyak és talp. A dizájn kihangsúlyozza a képernyő keskeny keretét és a vékony kialakítást, így a készülék tökéletesen illeszkedik bármilyen környezetbe. A W4, L4 és L6 sorozatok kerete matt fekete színű, ugyanakkor az L7-es modellek fényes fekete változatban is kapható. Az L6 és L7 sorozat vékony formáját a finom kialakítású ezüst keret emeli ki.

Főbb jellemzők – Toshiba L7 sorozat 3D Full HD LED TV Toshiba Cloud TV szolgáltatáscsomaggal

  · Felbontás:  Full HD 3D 1080p, 200 AMR (Active Motion & Resolution); Resolution+; 3D aktív záras technológia; átalakítás 2D-ről 3D-re
· Képernyőméretek:  102 cm (40“), 127 cm (50“) és 147 cm (58“)
· Smart TV:  Toshiba Cloud TV funkciók, többek között: műsorújság;, nyílt böngésző és Skype; beépített Wi-Fi; IntelWiDi 3.5;Toshiba AppsConnect; USB videó felvétel; HbbTV; Skype előkészítés
· Szolgáltatások:  DVB-T/DVB-T2/DVB-C/DVB-S/DVB-S2, analóg
· Csatlakozók:  4x HDMI (ezek közül 1x HDMI MHL támogatással), 2x USB
· Hang:  Audyssey hangerő beállítás,   Dolby Digital Pulse
·   Színek: · matt fekete (40” és 50”) és fényes fekete (58”), keskeny keretes kialakítás, ezüst szegély díszítés, ezüst talp
· Talp:  58” keretes talp, 40”, 50” lapos talp