ESET NOD32 Antivirus 6 és ESET Smart Security 6 – a közösségi média veszélyeire specializálva

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta zászlóshajó termékeinek legfrissebb változatát: az ESET Smart Security 6-ot és az ESET NOD32 Antivirus 6-ot. Az ESET Smart Security 6 teljes körű biztonsági szolgáltatásokat nyújt internetezés közben, míg az ESET NOD32 Antivirus 6 gyors és hatékony antivírus megoldásokat kínál. Az új generációs termékek még jobban védenek a behatolások ellen, és a frissítésnek köszönhetően az ellenőrzési és tisztítási funkciók jelentősen javultak. Mindkét termék tartalmazza az ESET Social Media Scanner-t, így nagyobb biztonsággal használhatjuk a Facebookot is.


ESET Social Media Scanner: az ESET kiemelkedő figyelmet fordít a közösségi hálózatokon terjedő kártevőkre, ezért a védelmi funkciókat kiterjeszti a Facebookra is. Mindkét termék kezelőfelületéről gyorsan és egyszerűen telepíthető a biztonságos Facebook használatot elősegítő ESET Social Media Scanner. Az alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok ne tehessenek kárt számítógépünkben. Ha bármilyen problémát észlel a rendszer, e-mailben értesít minket, hogy azonnal cselekedni tudjunk. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is ellenőrzi, de azokon semmilyen üzenetet nem jelenít meg. Az ellenőrzés akkor is működik, mikor nem vagyunk bejelentkezve a közösségi oldalra.

Az Anti-Theft, azaz lopásvédelem funkció a hordozható eszközök elvesztése, ellopása esetén szolgáltat hasznos információkat, melyek akár az eszközök visszaszerzésében is segíthetnek. Az adathalászat elleni funkció pedig a digitálisan tárolt személyes adataink védelméért felel.

Az Online Security Brand Tracker Survey globális felmérése szerint a számítógép-felhasználók körében az antivírus termékek legértékesebb funkciója az adathalász weboldalak elleni védelem (68%), míg az adatlopások elleni védelem a harmadik legfontosabb tulajdonság. A legutolsó AV-Comparatives teszt szerint az ESET Smart Security 6 az egyik leghatásosabb termék, mivel a fenyegetések 94%-át blokkolja. A 6-os verziójú termékekbe épített adathalászat-védelmi modul tartalmazza az adathalász webhelyek széles körű adatbázisát. Emellett a felhasználók is folyamatosan jelenthetik az ilyen oldalakat a http://phishing.eset.com oldalon, ezzel segítve a fejlesztőmérnökök munkáját.

Mind két termék rendelkezik Windows 8 minősítéssel,és “Windows 8 kompatibilis” logóval is.

Az ESET Smart Security 6 kiemelt tulajdonságai

Lopásvédelem: képet kaphatunk az elvesztett vagy ellopott eszköz aktivitásáról, megtekinthetjük az automatikusan készülő képernyőképeket, illetve az eszköz webkamerájával készült képeket, bekapcsolt WiFi esetén pedig IP-címek alapján az eszköz feltételezett helyeit is megtudhatjuk.

Adathalászat elleni védelem: megvédi a felhasználót a fontos információk – például bankkártya- és hitelkártya-jelszavak – ellopásától.

Személyi tűzfal: a személyi tűzfal figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, így a felhasználók biztonságosan használhatják a közösségi médiát, vásárolhatnak vagy intézhetik banki ügyeiket online.

Szülői felügyelet: a szülők előre meghatározott kategóriákból könnyen kiválaszthatják, hogy milyen típusú weboldalak hozzáférését kívánják letiltani gyermekeik elől.

Üresjárat idején futó ellenőrzés: a védelmi program legújabb verziója a rendszer üresjáratának idején mélyreható ellenőrzést futtat a háttérben, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok működésbe lépnének.

Az ESET NOD32 Antivirus 6 és az ESET Smart Security 6 kiemelt tulajdonságai:

ESET Social Media Scanner: az alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket is, hogy azok ne tehessenek kárt a gépben. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is ellenőrzi.

Vírus- és kémprogram elleni védelem: védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint kéretlen reklámprogramok és adathalász-kísérletek ellen is.

Felhő-alapú védelem: a felhőből származó információk alapján az ESET szerverei dinamikus megbízhatósági listát építenek, amely érezhetően lerövidíti az ellenőrzési időt.

Fájlletöltés alatti ellenőrzés: hamarabb hozzáférhetünk a letöltött fájlokhoz, mivel azok ellenőrzése már a letöltés alatt elkezdődik.