Előtérbe kerülhetnek az európai biztonsági cégek

A Virus Bulletin legutóbbi tesztjén 100 százalékos eredményt ért el a G Data vállalati védelme. A német gyártó teljesítménye az európai biztonsági megoldásokra hívja fel a figyelmet, különösen a PRISM botrány fényében.


A G Data egymás után szerzi a VB100% díjakat. A Virus Bulletin magazin júniusi tesztjén Windows Server 2012 operációs rendszeren bizonyította, hogy tökéletes védelmet nyújt a kártevők minden típusa ellen, miközben egyetlen téves riasztást sem adott.

A „Made in Germany” mindig is egyet jelentett a magas minőséggel – emeli ki Frank Heisler, a cég ügyvezetője az elismerés kapcsán. A szakember a PRISM botrány fényében arra hívja fel a figyelmet, hogy a vírusirtó szoftvereket gyártó vállalatok nem tehetnek különbséget a bűnözők és a kormányok által gyártott kémprogramok között, minden kártékony kódot meg kell állítaniuk. Ebből a szempontból viszont nem mindegy, hogy milyen gyártóra bízzuk a cégünk védelmét – állítja a szakember, aki szerint a jó hírnévvel rendelkező, nagy múltra visszatekintő európai biztonsági cégek a közeljövőben nagyobb figyelmet kaphatnak az uniós piacokon.

Kapcsolódó webcím: http://virusirto.hu