Élmény és teljesítmény: Új Dell XPS laptopok

A Dell bejelentette a díjnyertes XPS 13 Ultrabook modellhez csatlakozó XPS 14 és XPS 15 laptopokat, melyek két további képernyőméretet, multimédiás tartalom-létrehozási és szórakozási lehetőségeket, valamint igényes kialakítást kínálnak a felhasználók számára.

A Dell XPS családjába tartozó laptopok közül a felhasználók kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő modellt. Az XPS 13 kis méretet és kiváló hordozhatóságot, míg az XPS 14 hosszabb akkumulátor-élettartamot és csatlakozási lehetőséget biztosít azoknak, akik egész nap, bárhol bármikor használni szeretnék a laptopjukat. Az XPS 15 pedig kiemelkedő grafikai teljesítményt és képet kínál a multimédiás tartalmakat létrehozó és a szórakozni szerető felhasználók számára. Az új modellek az informatikai részlegek és a felhasználók elvárásainak megfelelően az igényes kialakítást és teljes funkcionalitást a biztonsággal és teljesítménnyel ötvözik. Az XPS laptopok a legújabb Intel – például Rapid Start és a Smart Connect – technológiákat használják, így javítják a hatékonyságot, és bárhonnan biztosítják a kapcsolódást a felhasználók számára.

„Az XPS 13 modell rendkívüli sikerét követően az XPS 14 és 15 laptopok is kiváló teljesítményt, vállalatbarát szolgáltatásokat, igényes és precíz kialakítást, valamint nagyszerű felhasználói élményt biztosítanak” – mondta Sam Burd, Dell Personal Computing Product Group alelnöke.

XPS 14 – Egész napon át tartó teljesítmény

Az XPS 14 és kiváló fényerejű, 14”, 400 nit fénysűrűségű HD+ kijelzővel, valamint kiemelkedő grafikus teljesítménnyel rendelkezik, és akár 11 órán keresztül használható akkumulátorról. A választható SSD-meghajtóval az XPS 14 akár 33 százalékkal gyorsabb rendszerindításra képes mint hagyományos merevlemezzel, az Intel Rapid Start technológiának köszönhetően pedig két másodpercnél is kevesebb időre van szüksége az aktív állapotba való visszatéréshez. Az XPS 14 választható harmadik generációs Intel Core i5 vagy i7 processzorral, háttérvilágítással ellátott billentyűzettel, valamint HD Waves MaxxAudio 4 audio-technológiával.

A mobil felhasználóknak kifejlesztett 20 mm vékony XPS 14 modell mérete megfelel a 13” laptopokénak, valamint két fő konfigurációs változatban is elérhető. Az XPS 14 Ultrabook laptop strapabíró alumínium háza szilkonalapú borítást kapott. A választható integrált mobil szélessávval rendelkező XPS 14 vonzó, fekete bőr hátlapja pedig gondoskodik a beépített antennák vételének zavartalanságáról, így a felhasználók bárhol, bármikor csatlakozhatnak a hálózatokhoz.

XPS 15 – Nagyszerű tartalomkészítési és szórakozási lehetőségek

Az XPS 15 lenyűgözően élénk, szegélyekig kifutó és a hagyományos kijelzőknél 75 százalékkal nagyobb fényerejű kijelzője mellett kiemelkedő teljesítményt, kiváló grafikai képességeket és nagy felbontást kínál a kreatív feladatokhoz és szórakozáshoz egyaránt. Az alapkiépítésben is nagy teljesítményű NVIDIA grafikus kártya, a háttér-világítással rendelkező billentyűzet, valamint a választható integrált, tálca nélküli Blu-ray meghajtó pedig valódi élményt nyújt a videók megtekintéséhez és a különböző tartalmak készítéséhez. Az opcionális 512 GB-os SSD-meghajtóval az XPS 15 akár kétszer gyorsabb rendszerindításra képes mint hagyományos merevlemezzel, és másodpercek alatt visszatér az alvó állapotból.

Az XPS 15 modell az igényes kialakítást nagy teljesítménnyel ötvözi: az egyetlen alumíniumlapból megmunkált alumíniumváz erős és tartós, a szilikonalapú borítás pedig kellemes, és hűvös tapintású. A szegélyekig kifutó edzett Corning Gorilla Glass kijelző kivételesen erős, és a szinte keret nélküli kialakításnak köszönhetően elegáns megjelenést kölcsönöz az új modellnek.

A Dell minden XPS termékhez hároméves, következő munkanapi helyszíni szerviztámogatást nyújt, melyhez kiegészítő szolgáltatások is elérhetők. A Dell választható Accidental Damage Service5 szolgáltatása váratlan helyzetekre – leesés, leöntés, elázás és egyéb munkahelyi balesetek esetén – kínál külön védelmet. A lopott laptopok megkeresését biztosító LoJack for Laptops Theft Recovery Service szolgáltatással pedig nyomon követhetők, megtalálhatók, zárolhatók és visszaszerezhetők az ellopott laptopok, valamint távolról törölhetők az érzékeny természetű adatok.

Vállalatbarát szolgáltatások és biztonság

A Dell új modelljei a vállalatvezetők, az informatikai részlegek és az alkalmazottak elvárásainak egyaránt megfelelnek. A választható, vállalatbarát szolgáltatások közé tartozik a BitLocker adattitkosítást biztosító platformmodul, a ProSupport szolgáltatás, illetve az olyan konfigurációs szolgáltatások, mint a statikus képalkotás és az eszközcímkézés.
A Dell az XPS 14 és 15 laptopokat a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével fejlesztette. Az energiahatékony LED kijelzők nem tartalmaznak higanyt vagy arzént, valamint brómozott égésgátlókat és polivinil-kloridot (BFR/PVC). A vállalat a laptopokat a fenntarthatósági elveknek megfelelően betakarított bambuszból készült csomagolóanyagban szállítja, valamint lehetővé tette az ENERGY STAR minősítésnek megfelelő konfiguráció kialakítását. Így az ügyfelek energiaköltéseket takaríthatnak meg, és emellett a Dell többféle újrahasznosítási lehetőséget is kínál számukra (Dell.com/recycling).

XPS One 27 – Élmény és teljesítmény

A nagy teljesítményű XPS család következő tagja az XPS One 27 modell, amely a Dell legnagyobb kijelzővel rendelkező all-in-one asztali gépe. Az XPS One 27 a képátló és felbontás tekintetében egyaránt a nagyképernyők élményét biztosítja, a Dell által valaha kínált legélénkebb kijelzővel. A 27”, 2560×1440 felbontású Full Quad HD képernyő tiszta képet és élénk színeket biztosít, így a nagyformátumú, 16:9 arányú WLED kijelző a digitális munkákat, filmeket, játékokat és fényképeket egyaránt tisztán, lenyűgöző színekben jeleníti meg. Az új modell az NVIDIA nagy teljesítményű grafikus processzorok mellett olyan szórakozási lehetőségeket tartalmaz, mint a Waves Maxx Audio 4 és az Infinity márkájú hangszórók, a választható Blu-ray meghajtó, és a választható belső TV tuner.

Az Intel Turbo Boost technológiával rendelkező harmadik generációs Intel Quad Core processzorok több program párhuzamos futása esetén is egyensúlyt teremtenek a négymagos processzorteljesítmény és a hatékony energiafelhasználás között. A választható SSD-meghajtó, az  Intel Smart Connect technológia valamint a 4 darab USB 3.0 port érezhetően gyorsabb rendszerindítást, aktív állapotba való visszatérést és adatátvitelt tesz lehetővé.

A helytakarékos és karcsú XPS One 27 modell egykábeles kialakításának, valamint vezeték nélküli billentyűzetének és egerének köszönhetően a rendezettség élményét biztosítja, így bármilyen helyiség tetszetős kiegészítője lehet.

Az új XPS 14 és XPS 15 modellek 2012 július 30-tól lesznek elérhetőek Magyarországon.