BME – NISZ: egyetemi szaktudás a közigazgatási informatikai fejlesztésekben

A BME – NISZ megállapodás fő célja, hogy az egyetemi kutatóközpontokban felhalmozott szaktudást a közigazgatási informatikai fejlesztésekben is hasznosítsák, valamint, hogy az így bevont kompetenciákkal a NISZ hatékonyabban működjön közre a közigazgatási informatikai, távközlési fejlesztésekben .

BME - NISZ együttműködési megállapodás
BME – NISZ együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar.

Az egyetemi kutatóhelyeken felhalmozott szaktudást emeli be a közigazgatási informatikai fejlesztésekbe a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) most aláírt együttműködési megállapodása.

Hosszú távú stratégiai, partnerségi együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a kormányzati informatikai szolgáltatásokat nyújtó Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt), az erről szóló dokumentumot Péceli Gábor, a BME rektora és Szabó Zoltán Attila, a NISZ Zrt. vezérigazgatója írták alá.

A megállapodás fő célja, hogy az egyetemi kutatóközpontokban felhalmozott szaktudást a közigazgatási informatikai fejlesztésekben is hasznosítsák, valamint, hogy az így bevont kompetenciákkal a NISZ hatékonyabban működjön közre a közigazgatási informatikai, távközlési fejlesztésekben .