Az Anonymous feltörte az olasz rendőrség számítógépes rendszerét

Olasz nemzetbiztonsági információkat hozott nyilvánosságra az Anonymous nemzetközi hackerközösség, amely keddre virradóra feltörte az olasz rendőrség számítógépes rendszerét.

Az Anonymous az olasz rendőrség adatbankjába és belső levelezési rendszerébe is behatolt – jelentette a szervezet saját olaszországi portálján (anon-news.blogspot.it).

A hackereknek összesen 3500 fájlt, közöttük több száz titkos dokumentumot sikerült megszerezni. Az információk egy részét azonnal közölték olasz és nemzetközi portáljaikon.

Ez az első alkalom, hogy az Anonymous az olasz hatóságok kiemelten védett adataihoz jutott hozzá. Megszerezte a rendőrök mobiltelefonszámait tartalmazó listát, a rendőrség tagjainak bérezési táblázatát, a hatóságok által a lehallgatásokhoz használt mikrofonok műszaki adatait, a különböző olasz civil szervezetekről és szélsőséges csoportokról készült rendőrségi jelentéseket. A hackerek feltörték az utcai tüntetéseken civilben szolgálatot teljesítő és csoportokba beépített rendőrök kartonjait is.

Nyilvánosságra hozták a Lyon és Torino közötti nagysebességű vasút olasz szakasza ellen tüntető No Tav mozgalomra vonatkozó rendőrségi dossziét, amely a tüntetők megfigyelésére, valamint a tüntetők és a hatóságok közötti incidensekre vonatkozó adatokat is tartalmazza.

Az Anonymous olaszországi hálózatának egyik tagja a l’Espresso hetilap online kiadásának nyilatkozva „pocséknak” nevezte az olasz rendőrség biztonsági rendszerét, amely észre sem vette, hogy most az egyszer „nem ő figyeli meg az embereket, hanem a rendőrséget figyelik meg”.

forrás MTI