ASUS Vivo Tab és Vivo Tab RT táblagépek az IFÁ-n

Két új táblagép kettős célú kialakítással: nagy felbontású, többujjas képernyő és levehető QWERTY billentyűzetes dokkoló a kiváló Windows 8-as élmény érdekében.

Az ASUS, az új digitális korszak világszinten vezető gyártója ma két új, Windows 8-hoz készült, lenyűgöző táblagépet jelentett be. Az elsőként a júniusi Computexen bemutatott ASUS Vivo Tab és ASUS Vivo Tab RT (korábban ASUS Tablet 810, ill. ASUS Tablet 600) a mobil lehetőségek egészen új világát nyitják meg, és átformálják a táblagépekkel szemben támasztott elvárásokat.

A Vivo bemutatkozik

A Vivo, amely nevét a latin „élni” igéből kapta, úgy készült, hogy állandó társként ötvözze az ASUS táblagépek eleganciáját a Microsoft új, érintéses használatra is optimalizált Windows 8 operációs rendszerével.

A Vivo kialakítása kettős célt szolgál: egy nagy felbontású, több ujjal vezérelhető, Super IPS+ kijelzőt egyesít egy levehető QWERTY billentyűzetes dokkolóval a kiváló Windows 8-as élmény érdekében. Az ASUS TruVivid technológia és a Corning® Fit üveg együttese még tisztább színeket és rendkívüli karcállóságot eredményez; a billentyűzet pedig nemcsak arra jó, hogy a Vivo kényelmes, összehajtható ultrahordozható géppé változzon, hanem egy extra akkumulátort is tartalmaz a hosszabb töltés nélküli használat érdekében.

A 11,6 hüvelykes képernyővel és az igen pontos Wacom digitalizáló tollas technológiával felszerelt Vivo Tab a hatékonyságot szem előtt tartva készült, az ultrakönnyű Vivo Tab RT pedig ideális a szórakozáshoz az úton is. Még eredményesebb használat, új élmények és újfajta típusú kapcsolatok másokkal – a Vivo mindezt lehetővé teszi.

ASUS Vivo Tab

Az ASUS Vivo Tab az Intel® új generációs Atom™ processzora mellett 2 gigabájtnyi RAM-ot tartalmaz, és egy 64 GB-os eMMC (beágyazott multimédiás kártya) tárolóval van felszerelve a felhasználói adatok fogadásához. A nagyszerű Windows 8-as élmény remek választássá teszi akár professzionális, akár személyes használatra. A precíz munkához és navigációhoz 1024 fokozatos Wacom-digitalizálót használó ASUS Vivo Tab maximálisra növeli a hatékonyságot és a lehető legjobb beviteli élményt biztosítja.

A Vivo Tab Windows 8-as receptjének igen fontos része a mellékelt mobil dokkoló. Ezzel a táblagép azonnal kompakt, összehajtható ultrahordozható géppé változik, teljes QWERTY billentyűzettel, touchpaddel, két USB-csatlakozóval és egy extra akkumulátorral, hogy még tovább lehessen használni a konnektoroktól távol is.

A 11,6 hüvelykes, 1366 x 768 felbontású kijelző Super IPS+ technológiára épül, hogy bel- és kültéren egyaránt kiváló, tiszta képeket nyújtson, a 10 ujjas vezérlést pedig a Wacom digitalizáló tollának támogatása egészíti ki a még természetesebb írási élmény biztosításához.

Kompakt méretei és mindössze 8,7 milliméteres vastagsága, 675 g súlyú pihekönnyű kialakítása ellenére a Vivo Tab kiváló minőségű hangot ad ki, ugyanis ugyanaz a SonicMaster technológia rejlik benne, mint az ASUS díjnyertes noteszgépeiben. Az autofókuszos, LED-es vakuval felszerelt, 8 megapixeles hátsó kamerával remek képek készíthetők, az előoldali 2 megapixeles kamera pedig videobeszélgetésekhez kiváló. A Vivo Tabben található egy beépített NFC-érzékelő is, vagyis a készülék könnyedén szinkronizálható más NFC-s berendezésekkel.

ASUS Vivo Tab RT

A karcsú, vékony ASUS Vivo Tab RT mindössze 8,3 mm vastag és 520 g súlyú. Az NVIDIA® négymagos Tegra® 3 processzorát és 12 magos GPU-ját használja a kiemelkedő mobil grafikai teljesítmény eléréséhez; ezenfelül 2 GB RAM és 32 GB eMMC található benne a felhasználói adatok számára. A szórakozást is kereső táblagép-felhasználók egészen biztosan nagyszerű társat találnak a Windows RT-vel érkező Vivo Tab RT-ben.

A Vivo Tab RT ugyanazt az innovatív, Transformer-szerű kialakítást kapta, mint a Vivo Tab, és QWERTY billentyűzettel, touchpaddel, USB-csatlakozóval és extra akkumulátorral felszerelt saját mobil dokkolója van.

A Windows 8-as alkalmazások, játékok és filmek nagyszerűen jelennek meg a Vivo Tab RT 10,1 hüvelykes, 1366 x 768 felbontású, Super IPS+ kijelzőjén, az ASUS SonicMaster technológia pedig a kiváló hangokról gondoskodik. A Vivo Tab RT ugyanazokat a minőségi elő- és hátoldali kamerákat kapta, mint a Vivo Tab, így remek általános multimédiás eszközként is funkcionál. Szintén található benne egy beépített NFC-érzékelő, hogy a készülék könnyedén szinkronizálható legyen más NFC-s berendezésekkel.

ELÉRHETŐSÉG

A Windows 8 általános megjelenésének első hullámában