ASUS VariDrive: Többféle periféria egyetlen készülékben

Az optikai meghajtó nélkül szerelt Zenbook ultrabookokhoz ajánlható elsősorban a VariDrive fantázianévvel ellátott kiegészítő, ami dokkolóként is megállja a helyét. Az elforgatható kivitelű eszköz 8×-os DVD-írót rejt, továbbá számos további csatlakozást kínál, amik egyébként hiányozhatnak napjaink ultravékony noteszgépeiről.Az ASUS VariDrive egy 8x sebességű DVD író/olvasó meghajtót egyesít egy USB 3.0, HDMI, VGA és Ethernet csatlakozást biztosító dokkolóval. Azonnal kibővíti a mobil készülékek, például táblagépek, illetve az Ultrabookok használati körét, egyetlen USB-csatlakozást elhasználva. A VariDrive átalakítható, elfordítható kivitelt kapott, amely lehetővé teszi mind a függőleges, mind a vízszintes elhelyezést; 15 mm-es vastagsága pedig kényelmesen használhatóvá teszi és elegáns megjelenést kölcsönöz a terméknek. Felsőkategóriás, szálcsiszolt alumínium borításával nemrégiben nyerte el a 2013-as CES innovációs díjat.

Vonzó, innovatív formaterv
A VariDrive felülete koncentrikus körökből álló mintázatot kapott a még esztétikusabb megjelenés érdekében, illetve hogy jobban illeszkedjen az ASUS más, hasonló termékeihez, például a ZENBOOK-okhoz. Az átalakítható kivitel révén kényelmesen lehet váltani a fektetett, vízszintes és a megtört, függőleges elhelyezés között. Az elgondolás valóra váltása komoly tervezést igényelt, hiszen a VariDrive rendkívül kompakt méretű és igényes kidolgozású, ezért a kifinomult mechanikát igen korlátozott helyen kellett elrendezni.

Többféle periféria egyetlen készülékben, USB 3.0 teljesítménnyel
A VariDrive-ban egy tálca nélküli, 8x sebességű Super-Multi DVD/RW meghajtó és többféle I/O-csatlakozó kapott helyet. Négy USB 3.0 port található a készüléken, amelyek az USB 2.0 átviteli sebességének akár a tízszeresére is képesek lehetnek. A hátoldalon két általános célú, illetve egy, a gazdakészülékekhez kapcsolódásra szolgáló csatlakozó található. Oldalt pedig egy külön USB 3.0 port szolgál nemcsak általános célú csatlakozásra, hanem a mobil készülékek nagyteljesítményű, gyors töltésére is. Töltésre a gazdakészülékhez csatlakozás közben, illetve a mellékelt tápegység használatával van lehetőség. A VariDrive optikai adathordozók írására és olvasására is alkalmas, emellett külső kijelzőkhöz csatlakozhat HDMI- vagy VGA-kapcsolaton keresztül, illetve a mellékelt Ethernet porttal gyorsabb és stabilabb vezetékes kapcsolódásra alkalmas.

 ASUS VariDrive
ASUS VariDrive

A 2013-as CES formatervezési díj nyertese
Az ASUS-nak az élet jobbá, színesebbé és kényelmesebbé tételére irányuló elkötelezettségét erősíti a VariDrive is, amely egy sokoldalú tartozék számos különféle használati típushoz. A termék elnyerte a 2013-as CES innovációs formatervezési és tervezési díját, maga is hozzájárulva az elismeréshez, amelyet az ASUS begyűjtött a globális média- és az iparág más szervezeteitől. A VariDrive az ASUS újításainak szellemiségét erősíti, ismét csak egyesítve a nagyszerű tervezést, kezelhetőséget és művészi kialakítást.