Asus TUF Series SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0: PCI Express 3.0 bővítőhelyekkel felszerelt AMD-processzoros alaplap

Az ASUS TUF Series SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 a világ első olyan PCI Express 3.0 bővítőhelyekkel felszerelt AMD-processzoros alaplapja, amely három DirectX 11-es, NVIDIA® SLI vagy AMD CrossFireX technológiás grafikus kártya fogadására képes.

ASUS TUF Series SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
ASUS TUF Series SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0

Az ASUS bejelentette, hogy megjelent a TUF Series SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0, a világ első olyan AMD-processzoros alaplapja, amelyet a következő generációs nagyteljesítményű grafikus kártyák fogadásához PCI Express 3.0 kártyahelyekkel szereltek fel. Az NVIDIA® SLI™ vagy az AMD CrossFireX™ technológia alkalmazásával akár három, 28 nanométeres gyártási technológiájú GPU-val (grafikus processzorral) felszerelt DirectX® 11 grafikus kártya használatára is képes, így az asztali PC-k bődületes grafikus teljesítménnyel ruházhatók fel.

A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0-ben is az ASUS TUF sorozat híres hűtési rendszere gondoskodik a hő villámgyors elvezetéséről. Ahogy az összes többi TUF alaplap, ez is a katonai elvárásoknak megfelelő, illetve kiszolgáló szintű eszközöknél használt tesztelésen esik át az abszolút stabilitás és megbízhatóság, valamint a hosszú élettartam garantálása érdekében. A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0-höz ötéves jótállás jár.

Katonai elvárásoknak megfelelő alkatrészek a kiemelkedő megbízhatóság érdekében
A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 megfelel a TUF sorozat szigorú minőségbiztosítási szabványainak, amelyek a katonai elvárásoknak megfelelő, illetve kiszolgálókategóriás eszközökre alkalmazott többféle tesztet is magukba foglalnak. A TUF-minősítésű ötvözetből készült tekercsek, valamint a szilárdtest-kondenzátorok és MOSFET-ek együttese még akkor is teljes megbízhatóságot nyújt, ha az alaplapot hosszú időn keresztül intenzíven nyúzzák. A négy DIMM bővítőhelyre max. 32 GB, max. 2400 MHz-es DDR3 memória helyezhető be; a lehető leggyorsabb memóriaelérést a nyolcrétegű áramköri lap is támogatja, amely az alkatrészek közötti jobb jeltovábbítással stabilabbá teszi a működést és javítja a kompatibilitást.

A nagyszerű hűtés megbirkózik az extrém hőmérséklettel is
A TUF Series alaplapok úgy készültek, hogy abszolút stabilitást és megbízhatóságot kínáljanak még a legszigorúbb működési helyzetekben is; kiforrott hűtőrendszerük az extrém hőt is kezelni tudja. Az északi és déli híd két hűtőcsöves, CeraMIX mikroporózus felületű hűtőbordákkal van ellátva, amelyek körülbelül 50 százalékkal növelik meg a tényleges hőleadó felületet.

A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 felszereltségébe beletartozik a TUF Thermal Radar is: ez azt jelenti, hogy az alaplapon több hőérzékelő is figyeli a hőmérsékleteket, valós időben. Ezeket az adatokat felhasználva egy független és automatikus ventilátorvezérlés gondoskodik az alkatrészek egyedi hűtéséről a maximális hatékonyság és működési stabilitás érdekében.

Elérhetőség és árak
Az ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 alaplap Magyarországon márciustól válik elérhetővé.