ASUS ROG Maximus V Extreme alaplap

Exkluzív ROG túlhajtási funkciók, kiemelkedően tartós alkatrészek, alaplapra szerelt Intel Thunderbolt és mPCIe.

Az Intel® Z77 alapú alaplapok közül az ASUS ROG Maximus V Extreme feszegeti legjobban a túlhajtás és a versenyszerű teljesítménynövelés határait azáltal, hogy egyaránt támogatja a 2. és 3. generációs Intel® Core™ processzorokat. A túlhajtók munkájának megkönnyítéséhez beépítve tartalmazza az exkluzív ROG OC Key™ tartozékot, amely részletes OSD TweakIt és OSD Monitor funkciókkal segíti a rendszerparaméterek módosítását. Az igazán kísérleti módosítások támogatásához az új alaplapba bekerült a Subzero Sense™ technológia, amellyel még a mélyhűtött kritikus alkatrészek hőmérséklete is gyorsan megállapítható. A VGA Hotwire™ tüskés csatlakozók az egyszerűbb, de pontosabb „csináld magad” feszültségszabályozást segítik, a natív, 10 Gbps sebességű Intel® Thunderbolt™ támogatás pedig a kijelzők csatlakoztatását és a nagysebességű adatátvitelt oldja meg egyben. Az abszolút grafikus teljesítmény érdekében a Maximus V Extreme-ben öt PCI Express 3.0 kártyahely található, amelyek közül kettő natívan csatlakozik a CPU-hoz a még gyorsabb, késleltetésmentes grafikus teljesítmény biztosításához. A négykártyás NVIDIA® SLI™ és AMD CrossFireX™ teljesítményét még tovább javítja a LucidLogix Virtu™ MVP több-GPU-s optimalizálás.

Ismét a legjobb túlhajtási funkciók a Maximusban

Az exkluzív OC Key™ tartozék a gyári dobozban érkezik, és számos, a versenyszerű teljesítményfokozáshoz különösen hasznos túlhajtási funkciót biztosít. Az OSD TweakIt és az OSD Monitor hardverszinten teszi lehetővé a valós időben történő hangolást, illetve a rendszer részletes adatainak kiolvasását anélkül, hogy ez bármi terhet róna a CPU-ra, vagy külön szoftver telepítését igényelné. Az agresszíven hűtött rendszerekben a Subzero Sense™ funkció kínál kényelmes hőmérsékletmérési lehetőséget akár -200°C fokig, hogy a felhasználók tökéletesen átláthassák az alkalmazott hűtési megoldás hatékonyságát. A K típusú vezetékekkel és a külön érzékelőporttal a Subzero Sense™ szükségtelenné teszi a külön speciális hőmérő megvásárlását a túlhajtók számára. Az igazán hardverközeli feszültségszabályozáshoz kínálja a ROG a VGA Hotwire™ technológiát, amely lehetővé teszi a gyors forrasztást az alaplap – és egyes ASUS grafikus kártyák – feszültségpontjaira. Ezzel javítható az alaplap/GPU szinergia és tovább növelhető a teljes tuningolt teljesítmény, hiszen minden könnyen elérhető és állítható a kényelmes OC Key™, BIOS, és TurboV csatolókon keresztül, amikkel könnyedén lehet feszegetni a rendszer határait.

Szélvészgyorsaságú csatlakozási lehetőségek

Az alaplapra szerelt, 10 Gbps sebességű Intel® Thunderbolt™ lapka kétirányú, kétcsatornás adatátvitelt és a nagyfelbontású grafikus jelek átvitelét biztosítja egyszerre: igazi következő generációs csatlakozási szabvány. A nagyobb adatsebességgel egy Full HD felbontású film akár 10 másodperc alatt átvihető; valamint egyetlen Thunderbolt™ portra akár hat eszköz is láncba köthető. A Maximus V Extreme-hez egy mPCIe kombinált kártya is tartozik, amely azonnali kétsávos Wi-Fi a/b/g/n és Bluetooth V4.0 csatlakozást biztosít. Sőt, még egy mSATA csatlakozó is van rajta, és együttműködik az Intel® Smart Response technológiájával az adatátvitel SSD-tárolókkal gyorsítása érdekében.

Jobb grafikus teljesítmény és nagyobb rugalmasság

Az intelligens alaplap-elrendezésnek és a tágas térnek, az öt PCI Express 3.0 kártyahely közül négybe betehetők a ma kapható legerősebb grafikus kártyák is, és négykártyás NVIDIA® SLI™ vagy AMD CrossFireX™ rendszerbe szervezhetők. Ekkora grafikus teljesítménnyel a Maximus V Extreme tökéletesen alkalmas a legigényesebb játékok kiszolgálására éppúgy, mint a GPU-alapú teljesítménynövelésre, vagy éppen a CPU-t és a teljes rendszerterhelést mérő tesztelésre. A kompatibilitás javítása és a grafikus hardver választásakor még nagyobb rugalmasságot biztosító LucidLogix Virtu™ MVP technológia is a repertoár része, amellyel optimalizálhatók a több GPU-s konfigurációk, így még jobb képsebesség és még stabilabb függőleges szinkron érhető el a különféle játékok és alkalmazások futtatásakor.