ASUS ROG Maximus: RAM-túlhajtási világrekordok

A Computex 2012 rendezvényen számos olyan új terméket és technológiát ismerhettek meg az érdeklődők, amelyek nemcsak a sajtótól és az informatikai szakemberektől kaptak komoly pozitív visszajelzéseket, hanem a fogyasztóktól is. A találkozón számos új, extrém túlhajtási teljesítményt is regisztráltak; a legfontosabbak közül hármat is az új ASUS ROG Maximus V Formula alaplap segítségével.

A felsőkategóriás hangoláshoz és játékhoz tervezett alaplap – a tapasztalat szintjétől függetlenül – funkciógazdag platformot kínál a túlhajtással foglalkozók számára. A három világrekord is mutatja, hogy a ROG csapata mennyire elkötelezetten ragaszkodik a legjobb tervezési módszerekhez, alkatrészekhez és túlhajtási eljárásokhoz a további sikerek érdekében. A rekordok – a legjobb „SuperPi 32M”, „memória-sávszélesség, olvasási sebesség” és „DDR3 16 GB memóriafrekvencia” eredmény – is jelzik, hogy az ASUS és a G.SKILL-hez hasonló memóriagyártók közötti együttműködés az iparág lehető legjobban optimalizált és legmagasabb kompatibilitású alaplapjait eredményezi. Ennek érdekében minden új modellben több száz különféle memóriamodul-kombinációt vizsgálnak, legyen szó a ROG vagy a TUF sorozatokról, vagy akár a hétköznapi alaplapokról.

SuperPi 32M: 4 perc 44,734 másodperc

Ennek a megmérettetésnek a során két világhírű tuningos működött együtt, Fredyama-san és Shamino. Ők ketten a világrekordot jelentő 2646 megahertzes sebességig tolták fel a G.SKILL CL5-9-7-18 1T jelzésű DDR3 memóriáját a nagy terhelést jelentő SuperPi 32M mérés során. Maximus V Formula alaplapjukat egy Intel® Core™ i7 3770K processzorral használták.

Memória-sávszélesség, olvasási sebesség: 32 339 MB/s

Ezt az új sávszélességi világrekordot a hardcore túlhajtók körében nagy elismertségnek örvendő Hiwa Pouri érte el G.SKILL TridentX CL10 1T DDR3 memóriájával, egy rendkívül összetett memóriaidőzítést használva arra, hogy a legtöbbet hozhassa ki a Maximus V Formula túlhajtási funkcióiból és az Intel® Core™ i7 3770K processzor lehetőségeiből.

DDR3 16 GB memóriafrekvencia: 3286 MHz

Ezt a rekordot is Hiwa Pouri állította fel a G.SKILL TridentX 16GB CL11 DDR3 memóriáját még tovább tuningolva, az alapértelmezett 2800 MHz-es érték helyett. Az új világrekord a bizonyíték arra, hogy az extrém sebesség még nagy sűrűségű modulokkal is reálisan elérhető. A Maximus V Formula alaplapot ez alkalommal is Intel® Core™ i7 3770K processzorral párosította.