ASUS HD 7790 DirectCU II grafikus kártya

Az ASUS HD 7790 DirectCU II grafikus kártya a HD 7790 referenciakártyánál 20 százalékkal hűvösebben és lényegesen csendesebben működik. A GPU Tweak egy felhasználóbarát grafikuskártya-tuning segédprogram, amellyel tovább javítható a játék- és multimédiás teljesítmény.

PR ASUS HD 7790 DirectCU II OC graphics card with box
Az ASUS ma bejelentette HD 7790 DirectCU II jelű grafikus kártyáját, amely egy túlhajtott AMD Radeon™ HD 7790 GPU-t és kétventilátoros hűtéssel segíti a nagy teljesítményű, csendes működést. A HD 7790 DirectCU II kiváló DirectX® 11.1-es játék- és multimédiás teljesítményt kínál az energiatakarékos, 28 nanométeres gyártási technológiájú GPU-jával, és a legújabb PC-s játékokat is képes teljes, Full HD felbontásban futtatni.

Exkluzív DirectCU II: 20 százalékkal hűvösebb és lényegesen csendesebb
Felső-közép kategóriás grafikus kártyaként az ASUS HD 7790 DirectCU II kiváló játék- és multimédiás teljesítményt nyújt 1075 megahertzes AMD Radeon™ HD 7790 GPU-jával és 1 GB GDDR5 videomemóriájával. Az egyedi hűtési megoldásnak köszönhetően a HD 7790 DirectCU II lényeges túlhajtási tartalékkal rendelkezik, ami az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogrammal kiaknázható. A GPU Tweakkel egyszerűen növelhető a mag- és memóriasebesség, módosíthatók a feszültségek, szabályozhatók a ventilátorok sebességei, illetve készíthetők egyedi profilok az egyes játékokhoz.

Az ASUS messze túlteljesíti a referencia elvárásait az innovatív DirectCU II hűtési megoldással. A hő jobb leadása érdekében a kártyában két, speciálisan a csendes működéshez válogatott, 80 milliméteres ventilátor található, valamint a GPU-hoz közvetlenül csatlakozó réz hőcsövek és alumínium borítás. A HD 7790 DirectCU II a referenciakártyánál 20 százalékkal (7 °C-kal) alacsonyabb hőmérsékleten és sokkal csendesebben képes működni, ugyanakkor nagyobb stabilitást és hosszabb élettartamot ígér.

Készen az év legjobb játékaira
A PCI Express 3.0 alapú HD 7790 DirectCU II egy 28 nm-es, az AMD Graphics Core Next architektúrájára épülő, 1075 MHz-es GPU-t használ. Támogatja a DirectX® 11.1-et, és 1 gigabájtnyi, 6400 MHz órajelű GDDR5 videomemória található benne. Vonzó ára ellenére stabil teljesítményt nyújt minden meglévő és közelgő PC-s játékban, ugyanakkor beéri relatíve szerény áramfogyasztással: mindössze két hattűs tápcsatlakozója van.

A HD 7790 DirectCU II ajánlott végfelhasználói ára 49 900 Ft, hazai megjelenése április elején várható.