ASUS G10 és M51: Nagy teljesítmény munkához és játékhoz

Az új ASUS G10 és M51 jelzésű asztali PC-k a legfrissebb 4. generációs Intel® Core™ i7 processzorokkal vannak felszerelve, emellett ezek az első olyan ASUS asztali gépek, amelyeknél a tökéletes hangokról a SonicMaster technológia gondoskodik. A két gépben ASUS Power Pack szünetmentes tápegység is van.

asus g10
Az ASUS bejelentette a G10 és az M51 jelzésű, a zökkenőmentes többfeladatosság és a nagy teljesítményű játék érdekében a legfrissebb 4. generációs Intel® Core™ processzorokkal és NVIDIA® GeForce® GTX grafikával felszerelt asztali PC-ket. Mindkét gépben megtalálható az ASUS Smart Cooling hűtési technológia a hűvösebb és csendesebb működés biztosítására, valamint az ASUS Power Pack – ez egy kivehető szünetmentes tápegység –, amely hordozható akkumulátorcsomagként is használható az okostelefonok és táblagépek töltéséhez. Emellett a G10 és az M51 az első olyan asztali gépek, amelyekben az ASUS SonicMaster audiotechnológiája gondoskodik a hangminőség javításáról.

Nagy teljesítmény munkához és játékhoz

Az ASUS G10 és M51 jelzésű asztali PC-k a legfrissebb 4. generációs Intel® Core™ i7 processzoraival nem csak a többfeladatos működés válik zökkenőmentesebbé, de az energiafelhasználás hatékonysága is javítható. A G10 NVIDIA® GeForce® GTX680 grafikus kártyával és 3D Vision Surround technológiával van felszerelve, és akár négy monitort is képes meghajtani a magával ragadó játékélmény érdekében.

Mindkét modellbe beépítették az ASUS SonicMaster technológiáját is, sőt, mindkettőben megtalálhatók azok a professzionális eszközök, amelyeket a világ legnépszerűbb zenéiben, filmjeiben és videojátékaiban hallhatunk – a műszaki GRAMMY® díjat is elnyert Waves cég MaxxAudio® Master szoftverének köszönhetően. Az ASUS exkluzív AudioWizard audiofelületén a hangok a személyes szórakozási igényeknek megfelelően személyre szabhatók.

Megjelenését tekintve a G10 és M51 egyaránt modern formájú, torony kivitelű gép. A G10 letisztult, cizellált, csiszolt fémburkolatot és LED-es jelzőfényeket kapott, amelyek első pillantásra megmutatják a csatlakoztatott külső USB tárolóeszközök működési állapotát. Az M51 matt felületét textúrázott perem egészíti ki, amelyen nem látszanak az ujjlenyomatok.

C43CE5FA53_72497_b

Exkluzív ASUS Power Pack és Smart Cooling technológia

Az ASUS G10 és M51 tartozékai között megtalálható az ASUS Power Pack: ez egy kivehető akkumulátorcsomag, amely a gépben UPS-ként (szünetmentes tápegységként) működik áramszünet esetén, illetve a gép tulajdonosa magával viheti, és okostelefonok vagy táblagépek töltésére használhatja. A Power Pack 25 másodpercig képes a gépet akkumulátorról működtetni, és automatikusan aktiválja a hibernálást a hosszabb áramkimaradások okozta adatvesztések kivédésére.

Az ASUS Smart Cooling rendszer szintén automatikusan szabályozza a ventilátor sebességét a hűtés és a zajcsökkentés optimális egyensúlyának megteremtéséhez. A rendszer emellett úgy készült, hogy csökkentse a belső porfelhalmozódást, ezáltal növelje a rendszer stabilitását. Mindkét PC-ben megtalálható az exkluzív ASUS EPU lapka. Egy olyan dedikált vezérlőről van szó, amely a teljes hatékonyságot optimalizálja azáltal, hogy valós időben figyeli a rendszer terhelését és ehhez állítja a tápellátást.

Kiemelkedő tárolási és csatlakozási lehetőségek

Az ASUS G10 és M51 asztali PC-kben is megtalálható ASUS Universal Storage Module (USM); ez egy üzem közben cserélhető meghajtók befogadására tervezett befogadóhely a tárolókapacitás bővítése és megosztása érdekében. Az ipari szabványú USM csatoló az USB 3.0 sebességének akár kétszeresére is képes, és a hordozható burkolatba szerelt meghajtók egy USB-adapterrel bármelyik másik számítógéphez is csatlakoztathatók. A tárolási lehetőségeket még tovább bővíti a 32 gigabájtnyi, három évig ingyenesen igénybe vehető ASUS WebStorage.

Mindkét gépben kerültek az előlapról elérhető, a mobileszközök gyors töltését lehetővé tevő Ai Charger technológiával bővített USB 3.0 csatlakozók. Az M51-ben egy ASUS Wireless Charger tálca is található a Qi indukciós tápellátási szabványt támogató okostelefonok és táblagépek vezeték nélküli töltéséhez.

ASUS asztali gépek — megbízhatóság és elégedettség

Az ASUS számítógépek a legkiválóbb minőség, innováció és élettartam hagyományait követik. A PCWorld USA 2012-es műszaki elégedettséget mérő olvasói felmérésén az elégedettség, a megbízhatóság és a szolgáltatások alapján a felhasználók az ASUS-t jelölték meg a legjobb választási lehetőségként az asztali PC-k szegmensében, kiemelve a gépek értéke, kapcsolati lehetőségei, könnyű használata és megbízhatósága miatt érzett elégedettségüket. A felmérés során az is kiderült, hogy az ASUS asztali PC-k azok, amelyeket a legnagyobb valószínűséggel ajánlanának másoknak.

Forrás: www.pcworld.com/article/2020964

Elérhetőség és árak
Az ASUS G10 és M51 asztali számítógépek hazai megjelenése az iskolakezdésre várható.