AMD platformos ASUS alaplapok Windows 8-ra felkészítve

Annak érdekében, hogy az AMD platformon is a lehető legjobb felhasználói élményt kínálhassa, az ASUS felfrissítette számos alaplapját: nemcsak a legnépszerűbb tömegmodelleket, hanem a ROG és a TUF sorozat speciális modelljeit, valamint az FM1 foglalattal és energiatakarékos APU központi egységekkel kompatibilis modelleket is.

PR ASUS TUF SABERTOOTH 990FX R2.0 Motherboard with box
PR ASUS TUF SABERTOOTH 990FX R2.0 Motherboard with box

Mindegyik termék olyan új, exkluzív ASUS-technológiákat tartalmaz, mint például a digitális tápellátás-vezérlés, a Remote GO! és a Network iControl, továbbá az innovatív Fast Boot, ASUS Boot Setting és DirectKey funkciók, amelyek mindegyike a közelgő Windows 8 lehetőségeinek kiaknázásához készült. Az új és meglévő funkciókat hozzáigazították a Windows 8 architektúrához és alaposan le is tesztelték a maximális stabilitás és használhatóság érdekében; emellett az összes alaplapnak át kellett mennie egy sor kompatibilitás-ellenőrzési teszten, hogy felkészülten várják az átállást a Windows 8-ra.

M5A99/97 R2.0 és TUF sorozat: felfrissített AM3+ exkluzív Windows 8 funkciókkal

A teljesen megújult AM3+/990FX alaplapok mostanra több olyan funkciót is tartalmaznak, amelyek célja, hogy javítsák a Windows 8 használatának élményét. A Fast Boot (gyors rendszerindítás) segít a Windows 8 felgyorsított rendszertöltésének maximális kihasználásában, a még simább, még válaszkészebb élmény biztosításában. A Fast Boot funkció bekapcsolása esetén a rendszer mindössze 2 másodperc alatt eljut a Windows 8 bejelentkezési képernyőjéig, megszüntetve a bosszantó várakozást. A Windows 8-ra optimalizálási erőfeszítések közvetlen eredményeképpen az ASUS Boot Setting (rendszerindítási beállítás) nagyobb rugalmasságot ad a PC rendszerindítási folyamatának testreszabásához. Egyetlen kattintással elérhetővé teszi a felhasználóbarát BIOS-t újraindításkor, valamint lehetőséget kínál a különféle felgyorsított indítási profilok közötti választásra. Az ASUS Boot Setting véglegesen elmenti a beállításokat, úgyhogy nincs szükség további választásokra. Az exkluzív DirectKey funkció azok számára készült, akik gyakran és kényelmesen kívánják elérni a BIOS-t, még akkor is, ha a PC készenléti állapotban van. Egy gomb megnyomására azonnal a BIOS-ba lehet ugrani, nincs szükség a Del billentyű hagyományos nyomogatására.

A fenti funkciók mind közvetlenül a Windows 8 kínálta lehetőségekhez kapcsolódnak, de az ASUS tovább is ment. Az új Dual Intelligent Processors 3 (két intelligens processzor) Smart DIGI+ Key technológiával egy olyan digitális tápellátási megoldást biztosít, amely külön vezérlőket kínál a CPU-hoz és a DRAM-hoz, vagyis AMD platformon első alkalommal teszi lehetővé mindkettő tuningolását külön-külön. Az M5A99/97 R2.0 sorozat tagjain és a TUF SABERTOOTH 990FX R2.0 alaplapon elérhető új kialakítás eredményeképpen javul a rendszer általános stabilitása, a tápellátás hatékonysága, valamint nő a túlhajtási potenciál. Szintén az alaplapra szerelve érkezik az új, kompakt Remote GO! funkció, amely az ASUS Wi-Fi GO! technológiájára építve különféle otthoni szórakozási lehetőségeket szolgál ki. Az alkalmazást mobil készülékekre, okostelefonokra és táblagépekre telepítve, azok a PC távirányítójává válnak, három praktikus vezeték nélküli funkciót kínálva: DLNA médiaelosztó, távoli asztal és fájlátvitel.

Crosshair V Formula-Z: Windows 8 AMD alapokon a Republic of Gamers extráival

A vadonatúj, játékhoz optimalizált ROG AM3+ alaplap a fenti funkciók túlnyomó részével együtt érkezik, amelyeket a ROG exkluzív technológiáival egészít ki, hogy a hardcore játékosok a lehető legnagyobb teljesítményű és legstabilabb AMD platformot kapják a Windows 8-hoz. A játékhoz optimalizált, illetve a túlhajtás-specifikus funkciók között megtalálható a ROG Extreme Engine Digi+ II precíziós, digitális tápellátás-vezérlés, amely szintén kiterjed mind a CPU-ra, mind a DRAM-ra, a még kifinomultabb tuningolhatóság és a szélesebb túlhajtási tartalékok érdekében. Az alaplapra szerelt, továbbfejlesztett SupremeFX III™ audiorendszer az alaplapi hangot a professzionális játék világának szintjére emeli, még magával ragadóbb élményt és még pontosabb hang alapú pozicionálást biztosítva a játékokban. A Red Line Shielding nevű árnyékolási technológia egyértelműen elkülöníti az analóg és digitális jeleket a tisztább hang érdekében, egy fém tok pedig a házon belüli, szomszédos alkatrészek elektromágneses interferenciája (EMI) ellen véd. A jobb online többjátékos és általában, a hálózati élmény javítása érdekében az exkluzív GameFirst II immár megújult EZ (egyszerű) módot kínál: egy olyan, intuitív felhasználói felületet, amelyen a játékosok pillanatok alatt megadhatják a sávszélesség-prioritási, illetve a hálózatiforgalom-szabályozási beállításokat a ping-válaszidők és akadások csökkentéséhez.

F1A75/A55 sorozat: a szélesebb vásárlói bázis megszólítása

Az A75 és A55 lapkakészlettel felszerelt, AMD FM1 foglalatos processzorokhoz az ASUS – még jóval a Windows 8 általános megjelenése előtt – szintén felfrissített egy sor modellt.. Az F1A75-M PRO R2.0 és F1A55 R2.0 sorozatú alaplapokat hardveresen finomhangolták az új operációs rendszerhez, emellett egy sor, kizárólag az ASUS-nál megtalálható funkció segít kihozni a maximumot az FM1 foglalattal kompatibilis CPU-kból és az energiatakarékos AMD APU-kból. Az F1A75-M PRO R2.0 is fel van szerelve a Dual Intelligent Processors 2 technológiával, a TPU és EPU teljesítmény- és energiaoptimalizálás-vezérlő lapkákkal, valamint a DIGI+ VRM digitális tápellátással, amely precíziós feszültségállítást tesz lehetővé az APU jellemzőinek megfelelő egyedi tápellátással, ugyanakkor nagyobb tartalékokat biztosít a túlhajtáshoz. További speciális funkciók a Network iControl, a LucidLogix Virtu™ MVP, az UEFI BIOS és az AI Suite II.