Adobe Acrobat XI: új PDF-megoldás felhőszolgáltatásokkal

Az Adobe bejelentette a felhőszolgáltatásokat biztosító Adobe Acrobat XI szoftvert, amely új és nagy teljesítményű megoldást kínál napjaink összetett dokumentumkezelési kihívásaira.

Az iparági szabványnak számító PDF-szoftverben már elérhető a teljes körű PDF-szerkesztés és a Microsoft PowerPoint formátumba történő exportálás, könnyen kezelhető érintőfelületet biztosít a táblagépeken, valamint új, beépített felhőszolgáltatásokat kínál, beleértve a kifinomult internetes szerződéskötésre kifejlesztett Adobe EchoSign szolgáltatást, valamint az űrlapkészítésre, adatgyűjtésre és -elemzésre szolgáló Adobe FormsCentral szolgáltatást. Az Acrobat XI továbbá olyan funkciókkal támogatja az informatikai részlegeket, mint a zökkenőmentes Microsoft Office- és SharePoint-integráció, az egyszerű telepítés, az alkalmazásvirtualizálás és a megbízható alkalmazásbiztonság az alacsonyabb fenntartási költségek és a kiváló befektetésmegtérülés érdekében.

A kiadás a következő termékeket tartalmazza: Acrobat XI Pro, Acrobat XI Standard, Adobe Reader XI, és az újonnan integrált dokumentumszolgáltatások, az Adobe FormsCentral és az Adobe EchoSign.

A termelés csökkenő hatékonyságát és a dokumentumalapú kihívásokkal járó növekvő költségeket nemrégiben egy az IDC által készített globális tanulmány is kiemelte. A tanulmány szerint egy átlagos, 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termelékenységi költsége évi 15,9 millió amerikai dollárt tesz ki, és ezen tevékenységek átszervezése 213 új alkalmazott felvételével egyenértékű.

Az Adobe Acrobat XI új és továbbfejlesztett szolgáltatásai és funkciói a következőket teszik lehetővé az üzleti szakemberek számára:

·    PDF-fájlok szerkesztése, valamint bekezdések, képek és objektumok módosítása kattintással és húzással az új, intuitív Edit Text and Images eszköz segítségével. A kiválasztott tartalmak vagy több dokumentum egyesítése egyetlen rendezett PDF-fájlban a forrásfájl integritásának megtartása mellett.
·    A dokumentumok és webes szerződések jóváhagyásához szükséges idő hetekről órákra csökkentése az integrált Adobe EchoSign szolgáltatásban elérhető elektronikus aláírásokkal. Űrlapok egyszerűbb létrehozása és terjesztése, valamint eredményértékelések készítése a kiadásban található Adobe FormsCentral asztali alkalmazás segítségével.
·    Továbbfejlesztett mobilképességek. PDF-fájlok feliratozása és megjegyzések hozzáadása, valamint űrlapok kitöltése, aláírása és mentése táblagépeken és okostelefonokon az érintéssel vezérelhető Adobe Reader alkalmazással.
·    PDF-dokumentumok mentése PowerPoint, Word vagy Excel formátumú fájlként, illetve PDF-fájlok vagy azok egyes részeinek ismételt felhasználása Microsoft Office dokumentumként vagy weboldalként a szöveg újbóli beírása vagy újraformázása nélkül.
·    Magasabb szintű védelem a Microsoft PowerPoint, Word és Excel fájlokból készített PDF-dokumentumok számára az engedély nélküli másolás, szerkesztés vagy nyomtatás megakadályozása érdekében.
Az új és továbbfejlesztett informatikai szolgáltatások és funkciók a következőket kínálják az informatikai szakemberek számára:
·    Szabványosítás egy könnyen kezelhető, teljes körű szolgáltatást kínáló, egységes, megbízható, teljes támogatást nyújtó PDF olvasó használatával iPad készülékeken és Android rendszerű táblagépeken. Emellett az Acrobat XI és a Reader XI egy központilag felügyelt, érintéssel vezérelhető, virtuális alkalmazást kínál, a Citrix XenApp révén új támogatással a Microsoft App-V rendszerhez.
·    Az Adobe Acrobat XI egyszerűbb integrációja a Microsoft Office és a Microsoft SharePoint alkalmazásokkal, ezzel több felhasználói PDF-szerkesztési funkció elérhetővé tétele Office- vagy SharePoint-környezetben.
·    A telepítés és a karbantartás megkönnyítése az Adobe telepítést és beállítást segítő ingyenes eszközeivel, valamint fejlettebb támogatás biztosítása a Microsoft SCCM/SCUP és az Apple Remote Desktop szoftverhez.
·    A kockázatok csökkentése, valamint a rendszerek és az adatok védelme az Adobe PDF Whitelist Framework mellett további piacvezető biztonsági technológiákkal, és ezzel a JavaScript igény szerinti engedélyezésének biztosítása Windows és Mac OS rendszeren is. A több lépésből álló PDF fájl előkészítési és biztonsági intézkedések egyszerű végrehajtása a műveletsor-varázslóval az egész szervezetre kiterjedő konzisztencia biztosítása érdekében.

Árak és elérhetőség

Az Acrobat XI és a kapcsolódó termékek az Adobe hivatalos viszonteladóinál, az Adobe Store webhelyen, az Adobe közvetlen értékesítési csatornáin és az Adobe Creative Cloud webhelyen érhetők el, a szállítás 30 napon belül várható. Az új Acrobat XI ára akár 30%-kal alacsonyabb a korábbi verzióhoz képest.

Listaárak:

·    Acrobat XI Standard – 295 EUR (angol) és 245 EUR (magyar) – frissítés 139 EUR (angol) és 115 EUR (magyar)
·    Acrobat XI Pro – 475 EUR (angol) és 389 EUR (magyar) – frissítés 205 EUR (angol) és 165 EUR (magyar)
·    Az oktatási célra használt termékek árai az Adobe oktatási webáruházban érhetők el.
·    A kormányzati célra használt termékek árai az Adobe kormányzati webáruházban érhetők el.
·    Az Acrobat Pro 30 napos próbaverziója ingyenesen elérhető lesz a termék szállításakor. Az Adobe EchoSign és Adobe FormsCentral felhőszolgáltatások próbaverziója szintén elérhető.
·    A Reader XI ingyenesen elérhető lesz a termék szállításakor az Adobe.com webhelyen.
·    Az Adobe EchoSign már havi 14,95 amerikai dolláros ártól* elérhető.
·    Az Adobe FormsCentral előfizetése havi 14,99 amerikai dolláros ártól† érhető el.