A Microsoft elindította az új Outlook.com-ot

A Microsoft elindította az új, modern, az egyéni felhasználókat célzó levelezőszolgáltatásának, az Outlook.com-nak az előnézeti változatát, amelyben újragondolta a szolgáltatás minden elemét az adatbázistól kezdve a felhasználói felületig.

Az Outlook.com főbb újdonságai:

A korszerű böngészőkhöz és eszközökhöz passzoló felhasználói élmény: A friss, tiszta felhasználói felület, az Exchange ActiveSync-nek köszönhetően bármely eszközön használható. Annak érdekében, hogy a felhasználók kizárólag az üzeneteikre koncentrálhassanak, a fejléc mérete 60 százalékkal csökkent, az üzenetlistáé pedig 30 százalékkal nőtt. A levelezést nem zavarják beépített reklámfelületek vagy nagy keresődobozok, amelyek eddig túl sok felületet vettek el.

Kapcsolattartás barátokkal, munkatársakkal bárhol és bármikor: Az Outlook.com előzetese összekapcsolható a Facebook-kal, Twitter-rel, LinkedIn-nel és hamarosan a Skype-pal is. Az Outlook.com-on keresztül a felhasználók látják barátaik képeit, üzeneteit, státusz frissítéseit, hívásait. Emellett folyamatosan frissül az elérhető ismerősök listája a közösségi oldalaknak megfelelően.

Okos és intenzív: Az Outlook.com automatikusan sorba rendezi a beérkező leveleket, hírleveleket, a közösségi oldalak frissítéseit, s egy kattintással lehet törölni a nem kívánt leveleket. A szolgáltatáshoz hozzátartoznak az Office Web Apps alkalmazások – a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote –, valamint a SkyDrive is.

Kezelhető: A levelek személyesek maradnak, nincsenek reklámok, nem figyeli egyetlen robot vagy algoritmus sem azokat reklámok megjelenítése érdekében, ráadásul a tapasztalt e-mailezők számára remek eszközök állnak rendelkezésre.

Az Outlook.com szolgáltatáshoz a fentiek mellett gyakorlatilag korlátlan tárhely és kiváló levélszemét elleni védelem jár.

Az Outlook.com előzeteséről minden információ megtalálható a Microsoft angol nyelvű blog bejegyzéseiben itt és itt. A levelezőrendszerre történő feliratkozáshoz látogasson el az outlook.com oldalra.