55 colos interaktív tábla a Ricohtól

A Ricoh D5500 használatához nem szükséges szoftvertelepítés vagy előzetes kalibráció; úgy lett kialakítva, hogy a bekapcsolást követően azonnal használható. A tábla kikapcsolásakor az összes adat véglegesen törlődik, így elkerülhető a bizalmas adatok véletlen megosztása vagy megjelenítése.

Ricoh D5500

A Ricoh D5500 55 colos interaktív tábla lehetővé teszi egy üzleti megbeszélés résztvevőinek, hogy egy megosztott képernyőn fejezzék ki gondolataikat. Az opcionális remote licenc segítségével a különböző helyszíneken tartózkodó felhasználók azonnal és egyszerűen cserélhetnek információt – mintha csak ugyanabban a szobában lennének. Ez javítja az üzleti kommunikációt, növeli a produktivitást, növeli a munkafolyamat hatékonyságot és elősegíti a párbeszédet.

A Ricoh D5500-nak számos alkalmazási területe van. Egy üzleti megbeszélés vagy konferencia résztvevői nagyobb mértékben és hatékonyabban kommunikálhatnak egymással az interaktív tábla használatával. A nyomdai szolgáltatók és design ügynökségek számára a tábla felgyorsítja a lektorálási és jóváhagyási folyamatokat, mivel a szükséges változtatások azonnal végrehajthatók. Az osztályteremben lehetőség nyílik az online tartalmak integrálására, valamint a hallgatók jobban bevonhatóak az órába.

“A kép a képben funkció segítségével a D5500 képes a Ricoh Unified Communication System videokonferencia rendszerének vagy más hasonló rendszernek a képét megjeleníteni, és mindezzel párhuzamosan a PC, tablet vagy okostelefon tartalma is megosztható. Az 55 colos, full HD kijelző és a hosszú élettartamú LED háttérvilágítás biztosítja a kiemelkedő képminőséget és fényerőt. Továbbá, a kezelőfelület használata képzés nélkül is könnyen elsajátítható. Jelenleg egyszerre akár 4 interaktív tábla is kapcsolódhat egymáshoz a hálózaton keresztül a világ bármely pontjáról”, mondta el Mamoru Kuramochi, a Ricoh Europe termékmenedzsere.

Az interaktív tábla kiemelkedő kézírásfelismeréssel rendelkezik, így olyan rajta dolgozni, mintha csak egy normál fehér táblára írnánk. Az elektronikus tollat könnyű kezelni, így a felhasználó könnyedén írhat, rajzolhat, szerkeszthet, törölhet, mozgathat és menthet a táblán. A kijelző tartalma lementhető USB memóriára, illetve elküldhető e-mailben.

A Ricoh D5500 használatához nem szükséges szoftvertelepítés vagy előzetes kalibráció; úgy lett kialakítva, hogy a bekapcsolást követően azonnal használható. A tábla kikapcsolásakor az összes adat véglegesen törlődik, így elkerülhető a bizalmas adatok véletlen megosztása vagy megjelenítése. Továbbá, zárt megbeszélések esetén PIN kód használatával elkerülhető a jogosulatlan hozzáférés.