Webes kisalkalmazást indít a Puzzled by Policy

A bevándorlás különböző vonatkozásaival foglalkozó Puzzled by Policy projekt webes kisalkalmazást (widgetet) indított útjára. A magyarul is elérhető alkalmazás végigkalauzolja a felhasználókat a bevándorlás különböző vonatkozásain és segít feltérképezni egyéni nézeteiket, valamint lehetővé teszi azok összevetését a szakpolitika formálásában aktív pártok és civil szervezetek álláspontjával.

A széles körű társadalmi párbeszéd érdekében a widget beágyazható bármely honlapba, blogba vagy Facebook-oldalba. Az alkalmazásban elérhető kvízen végighaladó felhasználó a Puzzled by Policy fórumához jut, ahol számos vita zajlik olyan témákban, mint például az illegális bevándorlás Európába vagy az alapjövedelemhez való jog – emelték ki.

A szervezők hangsúlyozták, hogy az internetes viták, véleménynyilvánítások akár a jogalkotást is befolyásolhatják, hiszen helyi, nemzeti, valamint európai döntéshozók is összefoglaló jelentéseket kapnak az állampolgári véleményekről, cserébe a platform helyet biztosít hivatalos visszajelzéseiknek, amelyeket bárki megtekinthet és kommentálhat.

A Kuszák a közügyek? Segítünk az EU aktív polgárává válni (Puzzled by Policy? Helping you be part of the EU) elnevezésű program februárban indított bevándorlás-szakpolitikai fórumot az interneten, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni a magyar és az uniós jogban, valamint az EU szakpolitikai kérdéseiben.

A 2010 októberében kezdődött, három évre szóló Puzzled by Policyt egy kilenc ország szervezetei alkotta konzorcium irányítja, a programot az Európai Bizottság is támogatja. A magyar program koordinátora a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

forrás MTI