Vásároljon minőségi kerti pavilont

kerti pavilon

Egy kerti pavilon számos lehetőséget biztosít a kert tulajdonosok számára, egyrészt kellemes árnyékol a tűző napsütésben, másrészt védelmet nyújt hirtelen nyári zápor idején is. Ma már rengeteg fajta pavilon kapható, és mielőtt döntést hoznák, érdemes alaposan átgondolni, hogy hosszú távon melyik fog leginkább az igényeinknek és az elvárásainknak megfelelni.

Hasznos tippek kerti pavilon kiválasztásához

A kert rengeteg lehetőséget nyújt arra, hogy a szabadidőt kellemesen töltsük el. Manapság egyre többen vásárolnak a medence mellé egy kerti pavilont is, amely ideális családi étkezésekre, grillparti vagy bármilyen családi esemény lebonyolítására, vagy ha csak a szabad levegőn szeretnénk minél több időt eltölteni.

A kerti pavilonok jellemző tulajdonságai

Ma már sokféle típus – szerkezet, méret stb. alapján választhatunk. Egyes pavilonok egyszerű fémszerkezettel készülnek, a tetőn kívül semmilyen extrával nem rendelkeznek. A komolyabb pavilonok tetőszellőzéssel is rendelkeznek, és oldalfallal ellátottak. A méret kiválasztásánál érdemes számba venni a család létszámát, illetve azt is, hogy jellemzően egy-egy eseményen hány fő szokott megjelenni.

A kerti pavilon előnyei

A kerti pavilon azért is hasznos, mivel a rendezvény idején a ház teljesen mentesül a vendégjárás alól, gyakorlatilag minden egy helyen zajlik, így a parti után jóval kevesebb időt kell tölteni a vendégek utáni romeltakarítással, házimunkával.

Egy összecsukható, mobil pavilon jó lehetőség arra, hogy igényeink szerint mozgathassuk, és bárhová magunkkal vigyük akár vízitúrához, vagy kempingezésre.

Erős, ellenálló textília

A pavilon tetejéhez és oldalához felhasznált textília olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy szellőzést biztosít, ellenáll a környezeti hatásokkal szemben. Az anyaga vízálló, és nem utolsó sorban esztétikus megjelenésű. Így egy elegáns kerti pavilon akár a kert díszítő eleme is lehet. A prémium minőségű pavilonok anyaga a megfelelő előkezelés révén ellenállnak az intenzív napsugárzásnak, nem fakulnak ki, és az erős szövet kevésbé hajlamos az elöregedésre és lebomlásra.

A különböző típusú és anyagú pavilonok akár grillezésre is lehetőséget biztosítanak. Ezek tűzálló tetővel készülnek, így a pavilon a magas hőmérséklet esetén is biztonsággal használható.

Erős váz

Az erős, és tartós anyagú acélváz az alapja, hogy a pavilon hosszú távon ellenálljon a változatos időjárási körülményeknek: az erős napfénynek, az esőnek és a szélnek. Kiváló, és robosztus pavilont építhetünk, ha a cövek segítségével jó erősen a talajhoz rögzítjük.

Hogyan válasszuk ki a pavilon helyét?

Ha a kerti pavilon közvetlenül a ház közelében áll, akkor jó, ha igazodik a ház stílusához. Figyeljünk arra, hogy a lehető legkellemesebb kilátást nyújtsa mind a házra, mind a kert egyéb területére. Jó, ha tisztában vagyunk a környéken jellemző széliránnyal.

Zárt, vagy nyitott pavilon?

A nyitott pavilon előnye, hogy a lehető legjobban élvezhetjük a minket körbevevő természeti környezet, a kertünk szépségeit. Ugyanakkor egy zárt árnyékoló pavilon védelmet nyújt az eső és a szél ellen.

A kerti pavilonok dekorálása függönnyel, virággal

A vékony lengedező függöny nem csak tengerparti hangulatot áraszt, de nagyon praktikus, ha hűsítő árnyékot szeretnénk biztosítani. De hasznos lehet, ha a szabadlevegőn intimitásra van szükségünk. A pavilonba, vagy közvetlen mellé napimádó cserepes, vagy nagyobb dézsás növényeket is helyezhetünk, de nagyon jól mutatnak a futó növények. Az évelő növények vásárlásakor érdemes arra is figyelni, hogy az egy időben nyíló virágok jövőre is ugyanabban az időtájban fognak virágozni, ezért folyamatos virágözön biztosítására kérjünk tanácsot a virágárudában, vagy a kertészetben az egyes növények a nyílásidejével kapcsolatosan.

Kerti pavilon vásárlása

Manapság az internetről az egész lakást berendezhetjük, egy-egy webáruházból mindent egy helyről vásárolhatunk meg, ami az önfeledt kikapcsolódáshoz szükséges. Látogasson el a www.hawaj.hu weboldalra, és győződjön meg személyesen a minőségi termékekről és a verhetetlen árakról.