Vadonatúj audio- és video termékek az LG-től az IFÁ-n

Az LG Electronics (LG) számos audio- és videotermék bemutatására készül Berlinben az idei IFA Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron. A 3D-televíziók piacán szerzett vezető szerepét követően az LG a globális audiovizuális piacon is hasonló sikerekre tör, amelynek keretében nem csak a CINEMA 3D és Smart TV-kre, hanem az intelligens eszközökkel történő egyszerűbb csatlakoztathatóságra és az innovatív formatervezés terén szerzett tapasztalataira is épít.

„Az LG számos audio- és video termékében hasznosítja a térhatású technológiák terén felhalmozott tapasztalatait, amely hozzásegíti ahhoz, hogy a teljes 3D iparágban vezető szerephez jusson.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG nem másokat követ, hanem utat mutat azáltal, hogy felismeri a legújabb iparági trendeket, és kiegészítő eszközök teljesen új generációjával válaszol a vásárlók igényeire.”

A legátfogóbb 3D hangzású házimozi rendszer

A BH9520TW 9.1 csatornás 3D házimozi rendszer 3D-s hangszórója magával ragadó, a teret minden irányban kitöltő 3D hangzást hoz létre, amely az IMAX mozikhoz vagy a nagyobb koncerttermekhez hasonló akusztikai élményt nyújt. A rendszer oldalról és felülről is sugározza a hangot és számos más, beépített 3D hangtechnológiát is kínál. Az LG 3D Sound Zooming például összehangolja az hangzást a 3D tévén megjelenő tárgyak helyzetével és mozgásával. A BH9520TW beépített Smart TV funkciókat biztosít, így a nézők azonnal hozzáférhetnek az LG gazdag kínálattal bíró Smart TV alkalmazásaihoz. A tartalmakhoz számos csatlakoztatási lehetőséggel hozzáférhetünk, például Bluetooth-on, USB-n és Wi-Fi-n keresztül. A SIMPLINK a felhasználók kényelmét fokozza azáltal, hogy a házimozi rendszer a televízió távirányítójával, illetve Android vagy iOS rendszerű okostelefonra letölthető alkalmazással is vezérelhető.

Sokoldalú hangprojektor

Az NB3520A kompakt hangprojektor vezeték nélküli mélysugárzójával telt, gazdag hangzást biztosít, Surround Processor technológiájának köszönhetően pedig térhatású hangot sugároz. Letisztult és keskeny formájával, vonzó külsejével a készülék remekül illeszkedik a modern otthonokba, a fali tartóval pedig rendkívül egyszerűvé válik a felszerelése. Az audiorendszer aktív mélysugárzója vezeték nélkül, Wi-Fi hálózaton csatlakozik, így nincs szükség kábelekre. A Bluetooth kapcsolaton keresztül intelligens eszközökről, például okostelefonokról vagy táblagépekről is egyszerűen továbbítható a zene a hangprojektorra, de USB port is rendelkezésre áll hordozható zenelejátszók csatlakoztatásához.

Hagyományos tévékből okostévék

Az SP820 Smart TV Upgrader képes a hagyományos televíziókból is Smart TV-t varázsolni. Az eszköz azonnali hozzáférést biztosít a tartalmak és alkalmazások széles kínálatához, ezáltal jóval magasabb szintű élményt nyújt az otthoni szórakozás terén. Az SP820 készülékhez az LG mozgásérzékelős Magic Remote távirányítója tartozik, amely a számtalan intelligens funkció, tartalom és alkalmazás közötti navigálást és azok kezelését könnyíti meg. Az SP820-at számos lehetőség közül például vezeték nélkül is csatlakoztathatjuk külső eszközökhöz a Wi-Fi Direct™-tel. A fejlett multimédiás és technikai jellemzők egy elegáns, prémiumkategóriás formatervezésű házban kaptak helyet. Az SP820 burkolata kiváló minőségű műgyantából készült, kifinomult és egyedi megjelenése bármilyen szobabelsőbe jól illeszkedik.

Blu-rayTM lejátszók hibrid felhasználhatósággal

A HR929S és HR929D Blu-rayTM lejátszók HD műsor vételt- és rögzítést, valamint Smart TV szolgáltatásokat nyújtanak. A HD tunerrel ellátott két Blu-rayTM lejátszó a kiváló minőségű digitális adás megjelenítése mellett külső- és belső tárolóeszközökre is képes tartalmat rögzíteni. A Wi-Fi Direct™ és a DLNA kapcsolat révén elérhetővé válnak például a hordozható és személyi számítógépeken vagy okostelefonokon tárolt multimédiás tartalmak. A lejátszókkal kényelmesen hozzáférhetünk prémium Video on Demand szolgáltatásokhoz, valamint az LG App Store-ban is.

Multimédiás szórakoztatóközpont

A BP620 Smart Blu-ray™ lejátszó joggal kapott elismerő kritikákat az iparág szaksajtójában. A beépített Smart TV funkcióknak, valamint a külső eszközökhöz való vezeték nélküli csatlakozásnak köszönhetően új szintre emeli a multimédiás szórakoztatást. A készülékkel kényelmesen elérhetők a prémium Video on Demand szolgáltatások, valamint az LG App Store-ban elérhető alkalmazások is.

Dokkoló hangfal AirPlay technológiával és intuitív kezelőfelülettel

Az Apple mobileszközeire optimalizált ND8520 AirPlay technológiája lehetővé teszi az iTunes zenegyűjtemények megosztását az otthoni kompatibilis eszközökkel Wi-Fi hálózaton keresztül. Az egyszerű érintőfelületen nem csak a hangszórók vezérelhetők, hanem a külső eszközökön tárolt könyvtárak között is navigálhatunk. Az ND8520-szal USB porton keresztül MP3 és WMA formátumú fájlok is lejátszhatók. Mindezek a funkciók a hangszóró saját távirányítójával, illetve az LG okostelefonokra letölthető Bluetooth alkalmazásával is vezérelhetők. A szemet gyönyörködtető ND8520 kompakt, 2.1 csatornás, 80 W teljesítményű hangszórója figyelemre méltó hangélményt, beépített mélysugárzója pedig telt mély hangzást biztosít.

Az LG az ND8520 mellett az ND5520 modellt is bemutatja, amely az Apple és androidos eszközökön tárolt zenéket képes lejátszani vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Az LG dokkolócsaládját az ND4520 és az ND3520 modellek teszik teljessé, amelyek szintén kiváló minőségű, innovatív szolgáltatásokat nyújtanak. Intelligens eszközökkel kombinálva ezek a készülékek kiváló hangrendszereket alkotnak.