Új, könnyen szállítható és telepíthető Sharp monitorok állandó igénybevételre

A Sharp bemutatta professzionális, Full LED háttérvilágítású, kereskedelmi célra szánt képernyőinek új sorozatát. A készülékek kereskedelmi célú bemutatók megjelenítése mellett arra is alkalmasak, hogy forgalmas közösségi helyszíneken, állandó igénybevételnek legyenek kitéve. A PN-R sorozat három különböző képátlójú monitorból áll, 60-tól egészen a 90 colos képernyőig.


PN-R903A Sharp új, üzleti felhasználású sorozatába tartozó PN-R903 monitor 90 colos Full LED háttérvilágítású képernyővel rendelkezik és az UV2A technológiának köszönhetően a megjelenített kép színei (akár egymilliárd hatvannégymillió szín) igazán élénkek, valamint a fekete sem tűnik kifakultnak. A nagy formátum miatt (a kép mérete körülbelül 112 cm x 199 cm), nemcsak az emberi alakok jeleníthetők meg valós méretben, hanem egyben minden egyes finom részlet is. A PN-R sorozat további két monitorméretet is tartalmaz: a 60″-os és 70″-os képátlójú készülékek használata kisebb helyiségekben célszerű. A nagyításos (zoom) megjelenítés funkció lehetővé teszi több monitor együttes alkalmazását egyetlen nagy kijelzőként, ahol minden egyes képernyő igazodik a másik kávájához. A vékony káva miatt ráadásul nem látszanak az egyes monitorok között vastag élek, így még inkább egységes és élvezhető a kivetített kép. A készülék képes akár maximális felbontást, Full HD (1920 x 1080 pixel) méretet, 4000:1 kontrasztot és 700 cd/m2 fényerőt is elérni a megjelenítés során. Az elsötétítés mód és a fényerő szabályozás pedig (local dimming) 1 000 000:1 kontrasztarányt nyújt. A készülékek egyszerűen csatlakoztathatók a számítógépek portjához (a monitorok HDMI és RGB csatlakozókkal rendelkeznek), az opcionális Sharp Digital Signage szoftver pedig megkönnyíti a képtartalom kezelését.

A PN-R sorozat valamennyi monitorja egyszerűen szállítható és telepíthető. A 90” képátlójú PN-R903 modell súlya mindössze 75 kg (csomagolással együtt 105 kg), ami kategóriájában könnyűnek számít. Ezenkívül a monitor speciális tartókkal rendelkezik, a csomagolást pedig úgy tervezték, hogy a képernyő beférjen a legtöbb modern felvonóba. A 60″-os és a 70″-os modellek mélysége csupán 39 mm, így alkalmazásuk ideális lehet például vasútállomásokon vagy metrómegállókban keskeny peronoknál, ahol a rendelkezésre álló hely korlátozott. A készülékek ugyanakkor nagyon sokoldalúan felhasználhatók, például hirdetőtáblák, információs pultok és multimédiás plakátok formájában.

A készülékek 2013. áprilisától elérhetőek a magyar piacon is.