Toshiba Portégé Z10t tablet/ultrabook

A Toshiba bejelentette a Portégé Z10t leválasztható ultrabookját, melyet kifejezetten üzleti felhasználók számára készített. Ez a vékony, Windows 8 Pro alapú eszköz egy tartós, kényelmesen használható, erőteljes Ultrabook, melyről egy mozdulattal válaszható le a praktikus, kézírással is kiválóan vezérelhető táblagép.

Toshiba Portege Z10t

Az új, kiválóan hordozható, 29,5 cm-es (11,6”) Full HD, fényes kijelzős Portégé Z10t 2013 harmadik negyedévében kerül a hazai boltokba.

Egyszerű menükezelés és adatbevitel

A menük kezelését és az adatbevitelt a Portégé Z10t számos különböző funkciója segíti. Laptop módban a felhasználó a fizikai és a virtuális billentyűzetet egyaránt használhatja. A menüket akár az érintőképernyőn ujjai mozgatásával, akár a többujjas érintőpaddal is kiválaszthatja. Amennyiben a munka során nagyobb precizitás szükséges, akkor ehhez az Accupoint eszköz nyújt segítséget. A Portégé Z10t táblagép funkciói közül kiemelkedő a böngészés közben is remekül használható, érzékeny, tízujjas érintőképernyő. Az opcionális digitalizáló tollal pedig vázlatokat rajzolhatunk a tablet kijelzőjére, pontosan egy adott területre kattinthatunk, illetve egyszerűen navigálhatunk a menürendszerben. A kézírás-felismerő funkció pedig kiváló segítséget nyújt, hogy rendet tehessünk írott jegyzeteink között, és azokat szerkeszthető dokumentumokká alakíthassuk.

A Toshiba Easy Guard funkciók intenzív mindennapi használatot tesznek lehetővé

A vékony és ultra mobil Portégé Z10t-et intenzív, mindennapos használatra, a Toshiba magas minőségi és megbízhatósági normáinak megfelelően tervezték, így az eszköz esetleges leesése esetén is a tárolt adatok sérülésének esélye lényegesen kisebb. Mindezeken túl a billentyűzet cseppálló¹, vagyis a ráhulló folyadékcseppek sem feltétlenül eredményeznek adatvesztést. A Portégé Z10t számos beépített biztonsági és adatkezelési funkciót tartalmaz: az Intel® Anti-Theft megoldása a jogosulatlan használat veszélyeit csökkenti, a Trusted Platform Module (TPM) a helyben tárolt kritikus adatokat védi, az Intel® vPro™ technológia pedig egy, a számítógép-használattal kapcsolatos veszélyek elkerülésére kifejlesztett biztonsági csomag. Az Intel® vPro™ a legújabb biztonsági fenyegetések ellen nyújt további védelmet, valamint azt is lehetővé teszi, hogy az informatikai csoport szakemberei távolról ellenőrizzék a Portégé Z10t működését, szükség esetén azon karbantartást, frissítést vagy javítást végezzenek.

Legújabb csatlakozási technológiák

A Portégé Z10t felhasználói számára a mobilitás kulcsfontosságú, ezért az eszközt a legújabb szabványú, gyors és megbízható adatátvitelt lehetővé tevő kapcsolódási lehetőségekkel látták el. A perifériákkal való lényegesen gyorsabb adatátvitelt a beépített USB 3.0-ás csatlakozók biztosítják. A HDMI® és RGB portok segítségével nagy kijelzőket is használhatunk, az Intel® Wireless Display technológia pedig az arra alkalmas tévékészülékre dokumentumok és multimédiás fájlok vezeték nélküli átvitelét teszi lehetővé. A gigabites vezetékes LAN csatlakozó mellett Portégé Z10t-ben a legújabb vezeték nélküli technológiákat támogató adapter is található, így a gyors adatátvitel érdekében HSPA és LTE szabványú mobil szélessávú eszközzel is rendelkezik.